2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Egy döntő pillanat - Bern, Budapest 1954. 03:00

Belföld

Potápi: hatszoros volt a túljelentkezés a Nemzeti Újrakezdés Programra

Hatszoros volt a túljelentkezés a Nemzeti Újrakezdés Programra, amelynek két pályázati kiírásában kétmilliárd forintos támogatást nyertek el külhoni magyar szervezetek - közölte a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

  • Potápi: hatszoros volt a túljelentkezés a Nemzeti Újrakezdés Programra

Potápi Árpád János azt mondta: a pályázatok nagyobb részét fejlesztésekre, korszerűsítésre, eszközbeszerzésre, a szervezetek működtetésére, kisebb részét különböző programok megrendezésére fordítják.

A Kárpátaljára fordított kerettel, mintegy 70 millió forinttal az ottani karitatív szervezeteket támogatják, ezzel biztosítva a háború elől oda menekülők ellátását - tudatta.

Hozzátette: ha lehetséges, idén újra kiírják a pályázatot azoknak, akik idén túljelentkezés miatt nem kaptak támogatást.

A kormány 2011 óta különböző pályázatokkal támogatja a külhoni magyar szervezetek munkáját, és a gazdasági pályázatokon, programokon kívül évente körülbelül 100 milliárd forintos forrással segíti a külhoni magyarságot - emelte ki, hangsúlyozva: a kormány támogatása nélkül nem működne a 250, diaszpórában működő hétvégi magyar iskola, és a Kárpátaljára menekülteket sem tudnák elszállásolni, étkeztetni.

Az államtitkár a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, hogy a külhoni magyarok 2014 óta vehetnek részt a választáson. Idén 318 083-an szavaztak a határon túlról, ennyi levélszavazat még sosem gyűlt össze - tudatta Potápi Árpád János, aki köszönetet mondott a külhoni szavazóknak a részvételükért.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!