2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Politikusnak áll a bukott miniszterelnök felesége

Az e heti Főhős már befutó helyen áll az EP-listán. Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc felesége lakossági fórumokon hirdeti az igét, szidja a kormányt és alázza az újságírókat. De nőtársaival sem volt mindig kedves, kioktató stílusban beszélt. A hagyományos családmodell lenézésével pedig végképp elásta magát a köztudatban.

  • Politikusnak áll a bukott miniszterelnök felesége

Dobrev Klára befutó helyen áll a DK EP-listáján. Gyurcsány Ferenc felesége otthagyná az Altus vezérigazgatói székét, hogy Brüsszelben álljon ki az Európai Egyesült Államok és a migráció mellett. A kampány elkezdődött.

Gyurcsány a Facebookon így beszélt felesége jelöltségéről: „Hogy Klára képviselői megbízása hatással lesz-e rám? Politikai munkám, szerepem tekintetében egyáltalán nem. Vezetem a pártot és a frakciót, eszem ágában sincs feladni semmit politikai felelősségemből és céljaimból. Sőt!”

Dobrev Klárát  2016-ban a Forbes magazin a 7. legbefolyásosabb magyar nőnek választotta a közéletben. Már korábban nagyon sok időt töltött politikusok közelében, 1994-ben Baráth Etele főpolgármester-jelölt személyi titkára volt. Majd elszegődött Draskovics Tibor titkárságvetőjének, dolgozott a Pénzügyminisztériumban mint főosztályvezető-helyettes. Közben a családi cégeket is igazgatta, jogtanácsos volt az Altusnál, valamint a Fittelina Kft.-nél ügyvezető igazgató. A 2002-es év nagy változást hozott Dobrevnél. Medgyessy Péter volt szocialista miniszterelnök kabinetfőnöke lett, majd a Miniszterelnöki Hivatal Nemzeti Fejlesztési Terv és EU-támogatások Hivatalának elnökhelyettesévé nevezik. Erről a posztról, miután férje, Gyurcsány Ferenc váltotta a miniszterelnöki bársonyszékben Medgyessyt, lemondott.

Dobrev Klára lakossági fórumokon hirdeti az igét, szidja a kormányt és alázza az újságírókat. De nőtársaival sem volt mindig kedves, kioktató stílusban tolta. A hagyományos családmodell lenézésével pedig végképp elásta magát a köztudatban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!