2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

Politikát csinál az ellenzék a koronavírusból

Itthon ugyan azt kommunikálja az ellenzék, hogy a koronavírus járványból nem szabad politikai ügyet csinálni, mégis szinte minden nap kritizálják a kormányt. A DK szerint a kormány ködösít, a Jobbik pedig egy összeesküvés elmélettel állt elő. Az LMP viszont arra szólított fel mindenkit, hogy fejezzék be a politikai pánikkeltést.

  • Politikát csinál az ellenzék a koronavírusból

Az ellenzék ugyan azt kommunikálja, hogy a koronavírus kapcsán együttműködik a kormánnyal és nem csinál belőle politikai ügyet, az elmúlt napokban mégis szinte valamennyi ellenzéki párt megszólalt a témában. Az MSZP választmányi alelnöke az oktatásirányítástól vár válaszokat.

„Két új koronavírusos esetet regisztráltak a kormányzati tájékoztatás és az operatív törzs tájékoztatása szerint Magyarországon. Számunkra MSZP-seknek és azt hiszem az egész ellenzéknek is, minden jóérzésű embernek, az emberek élete és egészsége a legeslegfontosabb, ezért különösen fontosnak tartjuk azt, hogy a koronavírus járvány kezelése kapcsán a kormány hibátlanul végezze a dolgát.”

- mondta Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke.

„Kásler Miklóst azonnal ki kell tenni az operatív törzsből.”

Ezt már a DK országgyűlési képviselője követelte. A párt egy 14 pontos javaslatcsomagot is megfogalmazott. Egyebek mellett azt várják a kormánytól, hogy határozza meg, milyen típusú és létszámú rendezvényeket szükséges lemondani a járvány miatt.

„Ebben a helyzetben nem lehet már tovább ködösíteni, felelőtlenül cselekedni, sajtótájékoztatón mellébeszélni, kérdésekre nem válaszolni, torzított információkat adni, nem érteni a kérdéseket. Cselekedni kell. ”

- jegyezte meg Oláh Lajos, DK-s országgyűlési képviselő.

Az első két Magyarországon regisztrált koronavírusos beteg iráni állampolgár. Ugyan a Jobbik is azt kommunikálja, hogy el kell kerülni a pánikkeltést mégis egy összeesküvéselmélettel álltak a nyilvánosság elé.

„Az lenne pánikkeltésre alkalmas, ha a kormány a migrációs tematikát amelyet tudjuk ,hogy vidéki településeken és más helyen komoly pánikot okozott különösen olyan helyeken ahol a migrációnak semmi jele nem volt észak-kelet Magyarországon migránst soha nem láttak mégis az emberek nagy része és erre több számadat is van ott félt a legjobban tőle és ezeket az embereket azzal riogatni és azzal felkészíteni a koronavírusban hogy kifejezetten iráni emberek terjesztik és ,hogy a migrációval a koronavírus Magyarországon hogyan tud megjelenni szerintem ez az ami pánikkeltő.”

- mondta Lukács László, a Jobbik alelnöke.

Nem fog politikai ügyet csinálni a koronavírusból az LMP – erről Ungár Péter beszélt híradónknak.

„Az LMP egy parlamenti párt, ez pedig egy vírus. Mi nem vagyunk virológiai szakemberek ezért értelemszerűen nem fogunk egy vírusból politikai ügyet csinálni tehát vannak megfelelő hatóságok akinek az a dolga, hogy ezzel foglalkozzanak nekünk pedig politikával kellene foglalkozni és mind a média mind a kormánypárti mind az ellenzéki közösséget arra szeretném kérni, hogy ezt a politikai pánikkeltést ebben az ügyben jó lenne ha befejeznénk.”

- hangsúlyozta az LMP országgyűlési kéviselője.

Ungár Péter hozzátette, a nemzetbiztonsági bizottsági ülés tapasztalatai alapján úgy tűnik a kormány kompetensen és részletesen tájékoztatja az embereket.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Tiszteletben fogja tartani Ukrajna a kárpátaljai magyarok jogait, hogy csatlakozhasson az Unióhoz?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!