2023. 12. 09. Szombat Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Zsuzsi asztala 03:00

Belföld

Politikai lopással vádolják Schiffert

Politikai lopással vádolják az LMP frakcióvezetőjét az antiglobalisták. Az Occupy Mozgalom magyarországi csoportja szerint Schiffer András lenyúlta a szegénység elleni küzdelem világnapján szervezett utcai demonstrációjukat. Egy másik rendezvényen Bajnai Gordon szövetségese ezúttal nem szobordöntéssel kampányolt a kormány ellen. Kónya Péter arról beszélt, hogy a Fidesz felrúgta a társadalmi szolidaritás szerződését.

Teherautóról osztottak alapvető élelmiszereket a Gyurcsány-párt aktivistái a fővárosi Blaha Lujza téren. A Demokratikus Koalíciótól elkülönülve – a metróaluljáróban – a Bajnai-szövetség és a szobordöntögető Szolidaritás szervezett pártlogók alatt ruhaosztást.

– A Szolidaritás mozgalom szervezésében van ez az akció, de miután stratégiai partner az Együtt–PM Szövetség, ezért úgy gondoltuk, hogy a választások közeledtével nem elég csak akciózni, hanem jövőképet is kell mutatni, és ezt a pártok és a politikusok tudják formálni – jelentette ki Kónya Péter.

Volt olyan adományozó is, aki nem kampányolni, hanem egyszerűen csak segíteni akart.


Az Amerikából indult Occupy Mozgalom magyarországi csoportja meleg étellel várta a szegényeket a nagykörút és a Dohány utca sarkán, egy bank és egy pénzváltó szomszédságában. A rendezvényen megjelent az LMP frakcióvezetője is.

– Ez nem oldható meg önmagában jótékonykodással. Nem véletlen, azt gondolom, a helyszínválasztás sem a szervezők részéről, mert magának a gazdasági rendszer egészének kéne nemcsak Magyarországon globálisan megváltoznia ahhoz, hogy a kizsákmányolást enyhíteni lehessen, hanem az egész bolygón – mondta az LMP frakcióvezetője.

Az Occupy Mozgalom szerint Schiffer András lenyúlta egy civil szervezet rendezvényét a megjelenésével és a sajtónak adott nyilatkozataival. A Magyar Szegénységellenes Hálózat a Kálvin téren rendezett figyelemfelhívó megmozdulást.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!