2023. 09. 22. Péntek Móric napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Belföld

Polgári kezdeményezéssel mentené a váci tanösvényt a helyi KDNP

  • Polgári kezdeményezéssel mentené a váci tanösvényt a helyi KDNP

Közösségi összefogással mentene meg egy tanösvényt a KDNP váci szervezete. A párt egy magánszemély kezdeményezése mögé állt be, mert úgy látja, az egykor híres Ártéri Tanösvény azért ment tönkre, mert az ellenzéki vezetésű váci önkormányzat nem adott pénzt a karbantartásra a bemutatóhelyet működtető alapítványnak.

Szalaggal zárta le a váci önkormányzat a Göncöl Alapítvány tulajdonában álló Ártéri Tanösvény bejáratát. A bemutatóhely karbantartására az előző városvezetés redszeresen adott támogatást az alapítványnak, és korábban a pallósor még babakocsival is járható volt. Most azonban más a helyzet.

Vác ellenzéki polgármestere, Matkovich Ilona közösségi oldalán kuszának nevezte az ártéri tanösvény ügyét, bár azt elismerte, hogy nem voltak eredményesek a fenntartó alapítvány és az önkormányzat eddigi tárgyalásai. A helyi KDNP politikai szervezetként állt a civil kezdeményezés mögé.

A váci ártéri tanösvény felújítására egymillió forint anyagköltséget gyűjtenének össze a kezdeményezők, mert a munka nagy részét vállalkozók felajánlásából végeznék el még idén nyáron.

 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gőzerővel folyik a munka Pakson

Gőzerővel folyik a munka Pakson

Minden akadály elhárult a Paks II. beruházás megvalósítása elől az elmúlt évek előkészítése, engedélyeztetése révén, és minden feltétel adott ahhoz, hogy az építkezés megfelelő ütemben haladjon. A témában vendégünk volt Hárfás Zsolt az atombiztos blog szerzője.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!