2021. június 12.,
szombat, Villő napja

Polgári kezdeményezéssel mentené a váci tanösvényt a helyi KDNP

2021. április 26., hétfő 21:48, frissítve: kedd 06:10

Közösségi összefogással mentene meg egy tanösvényt a KDNP váci szervezete. A párt egy magánszemély kezdeményezése mögé állt be, mert úgy látja, az egykor híres Ártéri Tanösvény azért ment tönkre, mert az ellenzéki vezetésű váci önkormányzat nem adott pénzt a karbantartásra a bemutatóhelyet működtető alapítványnak.

Szalaggal zárta le a váci önkormányzat a Göncöl Alapítvány tulajdonában álló Ártéri Tanösvény bejáratát. A bemutatóhely karbantartására az előző városvezetés redszeresen adott támogatást az alapítványnak, és korábban a pallósor még babakocsival is járható volt. Most azonban más a helyzet.

Vác ellenzéki polgármestere, Matkovich Ilona közösségi oldalán kuszának nevezte az ártéri tanösvény ügyét, bár azt elismerte, hogy nem voltak eredményesek a fenntartó alapítvány és az önkormányzat eddigi tárgyalásai. A helyi KDNP politikai szervezetként állt a civil kezdeményezés mögé.

A váci ártéri tanösvény felújítására egymillió forint anyagköltséget gyűjtenének össze a kezdeményezők, mert a munka nagy részét vállalkozók felajánlásából végeznék el még idén nyáron.

 

HírTV