2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Pokorni: Feljelentést tesz a Böszörményi út bontási baleset ügyében a kerület

Gondatlan veszélyeztetés miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a XII. kerületi önkormányzat a Böszörményi úti irodaház-beruházásnál történt bontási baleset ügyében - közölte a hegyvidéki polgármester keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

  • Pokorni: Feljelentést tesz a Böszörményi út bontási baleset ügyében a kerület

   Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP) azt hangsúlyozta, nem tartja megengedhetőnek, hogy veszélyeztessék a környéken lakók vagy az ott közlekedők épségét, biztonságát.

    Az önkormányzat leállíttatta a bontási munkálatokat; tulajdonosi jogkörben eljárva a Böszörményi úti projektcég értesítette az alvállalkozót, az Alba-Fém Kft.-t, hogy a hatósági vizsgálatok lezárultáig nem folytathatja a bontást - ismertette.

    Kiemelte, a bontás csak akkor folytatható, ha garantált a biztonság.

    Pokorni Zoltán emlékeztetett, hogy hétfőn a Böszörményi úti irodaház-beruházásnál baleset történt, a két legfelső szint rászakadt az alattuk lévőre.

    Szólt arról is, hogy már hosszabb ideje folyik a bontás, és emiatt sok panasz érkezett az önkormányzathoz. A beruházást irányító cég vezetője korábban már intézkedett arról, hogy a bontás során a védőtávolságot jelentősen növeljék meg - mondta, megjegyezve: talán ennek köszönhető, hogy személyi sérülés nem történt, csak egy-két autóban keletkezett kár.

    A Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI megkeresése azt közölte: ismeretlen tettes ellen foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt indítottak eljárást az ügyben.

Fotó: Blikk - olvasói fotó

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!