2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

PM: A rezsicsökkentés bedöntötte a közműcégeket

2015. július 26., vasárnap 15:27, frissítve: vasárnap 15:32

Arról is illett volna beszélnie Orbán Viktornak Tusnádfürdőn, hogy bedőlt a rezsicsökkentés – jelentette ki Mach Péter, a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja.

A PM politikusa szerint több vízközműcég és hulladékkezeléssel foglalkozó vállalat is csődbe került, amiért a kormány mesterségesen csökkentette az árakat. Mach Péter elmondta: közel 100 helyen a katasztrófavédelemnek kellett intézkednie, hogy megoldott legyen a hulladékelszállítás. A Párbeszéd Magyarországért javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek annak érdekében, hogy pótolják a cégek veszteségeit, a párt ezt 9 milliárd forintra becsüli.

„A problémát igazán az okozza, hogy a közműcégek nem tudnak fejleszteni, harmadával csökkentek a szektor beruházásai, az ellátási problémákat, csődöket kényszerű államosítások követik. Az ok azonban mindenütt hasonló: az Orbán-kormány túlterhelte különadókkal és egyéb költségnövelő intézkedésekkel a szolgáltatókat. Ilyenek az energiaszolgáltatók különadója, a közműadók, a felügyeleti díj, a hatósági regisztrációs díj, a lerakási járulék, az úthasználati díj. Magyarul 30-40 százalék költségszint-növekedéssel járt és a díjak kismértékű csökkentését hozta” – fogalmazott Mach Péter.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!