2021. május 16.,
vasárnap, Mózes, Botond napja

Plusz-mínusz: Könnyítené az Európai Bizottság az Unióba történő beutazást

Hír TV

2021. május 4., kedd 17:55

Könnyítené az Európai Bizottság az Unióba történő beutazást, megjelent az Egészségügyi Világszervezet értékelése a kínai Sinopharm-vakcinákról és sorra köttetnek az alkuk az ellenzéki oldalon, kérdés, hogy mi szükség akkor előválasztásra. Ezek voltak a Plusz-mínusz mai témái. Kis Kornélia műsorvezető vendégei Csuhaj Ildikó, az ATV főmunkatársa és Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője voltak.

- Korai a lazítás vagy itt van már az ideje? Jó döntés vagy rossz – kérdezte első körben a Kis Kornélia.

- Ha én ezt a bizottsági álláspontot, illetve javaslatot jól értettem, akkor ez nem máról holnapra megy, tehát a digitális zöld vakcinaútlevelet, az európai unióst is, úgy saccolják, hogy júniusban vezetik be, ha bevezetik – mondta Csuhaj Ildikó

- Ki kell emelni, hogy az európai gazdaság a turizmus újraindulása nélkül gyakorlatilag a csőd szélére kerülhet. (…) Az lesz valószínűleg a jövő, hogy jöhetnek majd a kínai turisták, mert nélkülük a dél-európai országok összeomlanának gazdaságilag. Ha az ő esetükben elfogadják a kínai, vagy akár az orosz oltást, akkor, valószínűleg az európai állampolgárok esetében is el kell fogadni – fűzte hozzá Deák Dániel.

- Viszont kétoldalú megállapodásokat kell kötni Szijjártó Péter külügyminiszternek adott országoknak és először a szomszédos országokkal a Miniszterelnök elmondása szerint, bár Bahreinnel és Szlovéniával már megköttetett - mutatott rá az ATV főmunkatársa.

- Magyarország elől jár az átoltottság mértékét tekintve jóval negyven százalék felett van a  beoltottak aránya a társadalmon belül. Az uniós átlag még mindig huszonöt százalék körül van még mindig, tehát Magyarország már májusban azon tud gondolkodni, hogy az állampolgárai hogyan utazzanak egyik országból a másikba, hogyan legyenek ezek a megállapodások, míg az Európai Unió szintjén ilyen típusú döntés, megállapodás leghamarabb június közepére várható - mondta a XXI. Század Intézet vezető elemzője.

 

Hír TV

 

 

x
Rendkívüli hír