2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Plakátokon mutatják meg az anyáknak, hogyan kell szoptatni

Kampányt indítanak az anyatejes táplálásért. Az ország minden szülészeti osztályán képes útmutatók várják majd az anyákat, ezzel megkönnyítve a kezdeti időszakot. December 19-étől internetes oldalon is kaphatnak segítséget az érintettek.

  • Plakátokon mutatják meg az anyáknak, hogyan kell szoptatni

Az anyatejes táplálás nagyon fontos kapcsolat az anya és a baba között,ezért népszerűsítéséért most az ország minden szülészeti osztályán kampány indul.

„Az a kilenc hónap valódi csodaként zajlik egy édesanya fejében és lelkében – mondta Vitályos Eszter európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár. – És aztán amikor megszületik a babája akkor azzal a nehézséggel kell szembenéznie, hogy egyedül marad vele egy szobában és a szoptatást mint olyat, legalábbis ez a saját példám, így volt az első gyermekem születésénél. Magamnak kellett megtanulnom.”

Vitályos Eszter szerint nagyon fontos, hogy időben felkészítsék az anyákat a szoptatási időszakra és megkapják a biztatást, hogy ez nekik is menni fog, mivel ez a gyermek és anyja között egy örök lelki kötődést biztosít. Ráadásul számtalan hasznos hatása van az anyákra nézve is.

„Egyrészt a szülés utáni felépülést segíti, a méh összehúzódását segíti – tudtuk meg Várfalvi Marianna védőnőtől, a program szakmai koordinátorától. – Segíti a megfelelő testsúly kialakulását. Nagyon sok anya visszanyeri a hosszan tartó szoptatással az eredeti testsúlyát, tehát nem kell félni attól, hogy esetleg elhízik. Az anyatejes szoptatásnak egyébként később is védő szerepe van az emlő vagy más rosszindulatú daganatok megelőzésében.”

A program elsődleges célja, hogy minden édesanya információhoz és minden kisbaba anyatejhez jusson.

„Minden egyes hazai kórház szülészeti osztályának kórtermében kihelyezzük ismeretterjesztő plakátjainkat, hogy az édesanyák mikor a szoptatást megkezdik és kérdés merül fel bennük az ágyról odapillantva rögtön választ kapjanak” – mondta Fejérdy Zsófia, a kampány ötletgazdája. 

A több nyomtatott segédanyag mellett december 19-től a mindencseppkincs.hu honlapon állandóan frissülő tanácsadó tartalmak várják az érintettek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!