2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Piros jelzést adtak ki hat megyére

Hír TV

2017. október 29., vasárnap 15:16, frissítve: vasárnap 18:40

A magasabban fekvő területeken és a Balaton térségében akár óránkénti 140 kilométeres széllökésekre is számítani kell.

Piros jelzést adott ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém, Fejér, Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megyére a viharos szél miatt a meteorológiai szolgálat. A magasabban fekvő területeken és a Balaton térségében akár óránkénti 140 kilométeres széllökésekre is számítani kell. Az ország többi területén másodfokú, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében elsőfokú a figyelmeztetés. A szél valószínűleg csak az esti órákra gyengül számottevően.

„Épületeken belül tartózkodva gondosan ügyeljünk arra, hogy minden nyílászárót bezárjunk, ne hagyjuk felügyelet nélkül gyermekeinket, áramtalanítsuk az elektromos berendezéseket, szükség esetén pedig készüljünk fel egy esetleges áramszünetre is. Akit a szabad ég alatt ér a viharos erejű szél, semmi esetre se essen pánikba! Ha lehet, keressen védett, stabil helyet, távol a fáktól és a romos épületektől” – írja a Katasztrófavédelem.hu.

 

 „Az Országos Meteorológiai Szolgálat a legmagasabb fokozatú, piros riasztást adott ki viharos erejű szél miatt az ország több megyéjére, több járására. Ennek megfelelően a katasztrófavédelem azt kéri a lakosságtól, hogy aki teheti, az ne tartózkodjon a szabadban, hiszen a megsérült tetődarabok miatt, illetve leszakadó faágak, kidőlt fák miatt komoly veszélybe kerülhetnek, ezért aki teheti, maradjon otthon, és a mára szabad térre tervezett programjait is ütemezze át. Ezt követően pedig a hatóságok közleményeiből, illetve a további előrejelzésekből tájékozódhatnak a várható időjárásról” – nyilatkozta Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Fennakadások a légi közlekedésben

Az erős szél fennakadásokat okozott a légi közlekedésben is. Egy Bécsbe tartó tajvani repülőgép Budapesten tett kitérőt a rossz idő miatt. Később egy Moszkvából érkező utasszállítónak pedig Belgrádban kellett landolnia. A Budapest Airport szóvivője azt kéri az utasoktól, hogy tájékozódjanak járataikról, mert a helyzet percről percre változhat.

„A repülőtér változatlanul fogad és indít járatokat, tehát több járat nem ment kitérő repülőtérre, de ez percről percre változhat, hisz a délután folyamán marad az erős szél. Azt tanácsolom, hogy mielőtt elindulnának, nézzék meg a www.bud.hu-t, hogy mikor melyik járat megérkezett-e, vagy megfelelően indul-e, a kiadott időben” – közölte Hardy Mihály.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!