2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Egy döntő pillanat - Bern, Budapest 1954. 10:55

Belföld

Pintér Sándor: Egyetlen, Ukrajnából menekülő sem kerülhet rosszabb helyzetbe a távolról, dokumentumok nélkül érkezőknél

Egyetlen, Ukrajnából menekülő állampolgár sem kerülhet rosszabb helyzetbe más, távoli országból, dokumentumok nélkül érkező embernél - jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter az uniós tagországok belügyminisztereinek rendkívüli brüsszeli tanácskozását követően vasárnap

  •  Pintér Sándor: Egyetlen, Ukrajnából menekülő sem kerülhet rosszabb helyzetbe a távolról, dokumentumok nélkül érkezőknél

Pintér Sándor az MTI-hez eljuttatott közleményében mindenekelőtt azt hangsúlyozta: Magyarország aggodalommal figyeli a közvetlen szomszédságában zajló eseményeket.

Tudatta, hogy az Oroszország és Ukrajna között zajló háború elől menekülőknek Magyarország a szükséges ellenőrzések lefolytatásával biztosítja a belépést és a menedékkérelmek befogadását.

A belügyminiszter elmonda, hogy a Magyarország Ukrajnával közös határszakaszain található átkelőhelyek teljes kapacitással üzemelnek. Magyarország megfelelően készült fel a kialakult válsághelyzetre - húzta alá. Kiemelte továbbá, hogy az előzetesen meghozott intézkedéseknek köszönhetően nem alakult ki jelentős torlódás sem a határon, sem a gyűjtőpontokon.

"Szolidaritásunk jeleként a jövőben is folytatjuk az Ukrajnának és különösen a Kárpátaljának biztosított humanitárius segélyszállítmányok kiszállítását" - fogalmazott.

Pintér Sándor végezetül kijelentette: az Európai Uniónak meg kell vizsgálnia az Ukrajna és a menekülthullámmal közvetlenül érintett tagállamok sürgősségi pénzügyi támogatásának lehetőségét.

Az Európai Unió Tanácsának francia elnöksége szervezésében vasárnap, Brüsszelben tartott rendkívüli tanácsülésükön a tagállamok belügyminiszterei és az uniós intézmények értékelték az orosz-ukrán konfliktust követően kialakult helyzetet.

Áttekintették a konfliktus okozta belügyi vonatkozású feladatokat, különösen a humanitárius segítségnyújtás, a menekültügy, a külső határok védelme és a belbiztonság területén.

A miniszterek további szolidaritásukról biztosították Ukrajnát és a válsághelyzetben leginkább érintett tagállamokat, és megállapodtak, hogy ennek keretében pénzügyi, humanitárius és logisztikai támogatást nyújtanak.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Tizenkilenc éve árulta el Gyurcsány a magyarokat

Tizenkilenc éve árulta el Gyurcsány a magyarokat

Tizenkilenc évvel ezelőtt a Gyurcsány-féle baloldal aljas módon elárulta a határon túli magyarokat, amikor a kettős állampolgárságról szóló népszavazáson a külhoni magyarság ellen kampányolt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!