2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Pintér büszkén jelenti: Magyarország a világ 15. legbiztonságosabb országa

Hír TV

2018. június 23., szombat 12:50, frissítve: szombat 15:14

Köszönetet mondott a közbiztonság javulásáért a belügyminiszter a polgárőröknek a 24. országos polgárőr napon, amelyet Baján rendeztek meg. Pintér Sándor tolmácsolta a miniszterelnök üdvözletét, és büszkén jelentette ki, hogy Magyarország mára a világ 15. legbiztonságosabb országa lett. A tárcavezető kiemelte, hogy a polgárőrök az elsők között ismerték fel az illegális bevándorlás veszélyét.

A polgárőrök országos vezetője szerint minden okuk megvan az ünneplésre. Túrós András a 24. országos polgárőr napon arról beszélt, hogy nélkülük nem lenne európai hírű Magyarország közbiztonsága. „A polgárőrség lépést tud tartani a közbiztonságot veszélyeztető új kihívásokkal. A polgárőrök készen állnak az új közbiztonsági feladatokból adódó feladatok végrehajtására. Ezt bizonyítja az a lelkes, szakszerű hozzáállás is, amelyet az ország határvédelmében és az illegális migráció kezelésénél nap, mint nap tapasztalunk a polgárőreink részéről” – emelte ki. 

 

Maradt a közbiztonságnál a belügyminiszter is. Pintér Sándor szerint polgárőrök nélkül nem lett volna Magyarország a világ 15. legbiztonságosabb országa. „A polgárőrség az elsők között volt, akik felismerték a migrációban rejlő veszélyeket, és nemcsak felismerték, hanem reagáltak is rá. Járőrszolgálatot szerveztek, segítették a határon szolgálatot teljesítő rendőröket és katonákat, majd ezt követően megalakították a határőr tagozatot” – fogalmazott.

A polgárőrök 2100 településen vannak jelen, a szervezet évről évre bővül, jelenleg 63 ezer tagot számlál. A szövetség elnöke egyébként rendőrtábornok volt, akárcsak Pintér Sándor. A Horn-kormány idején egyszerre küldték őket nyugdíjba.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!