2020. október 31.,
szombat, Farkas napja

Pikó András választási ígéreteinek többsége nem teljesült egy év alatt

2020. október 17., szombat 21:25

Józsefváros elindult a gettósodás felé - így jellemezte Pikó András elmúlt egy éves teljesítményét a kerületi Fidesz alelnöke. Sára Botond elmondta: az ellenzék közös jelöltje számtalan ígértet tett a kerületi lakosoknak, azonban ezek töredéke sem valósult meg.

Mindenkinek joga van kulturált körülmények között járni az utcákon és használni a közterületeket. Ahol szemét van, ott többet kell takarítani. Visszaadják a köztereket a lakóknak és biztonságos Józsefvárost teremtenek – többek között ezeket ígérte egy évvel ezelőtt az ellenzék jelöltje Józsefvárosnak. Pikó András terveiből azonban eddig kevés valósult meg.

Egy évvel megválasztása után nem javult a kerületben a hajléktalan-helyzet. A közterületi szemetelés továbbra is problémát okoz a városrészben.

Az Otthonunk Józsefváros elnevezésű Facebook-csoportban többen is panaszkodtak a mocskos és bűzös utcákra. De az sem ritka, hogy a járókelők emberi ürülékbe botlanak. A polgármester egy lakossági fórumon nemrég a lakosokra hárította a felelősséget.

A kerület egykori vezetője szerint az ellenzéki vezetésnek köszönhetően a kerület elindult a lejtőn.

A kerületi Fidesz alelnöke emlékeztetett: Pikó András visszavonta a hajléktalanok ügyében hozott tiltó rendeleteket, így ők már autókban és társasházak közös tereiben is lakhatnak. Sára Botond hozzátette: Pikó kampányában azt ígérte, évente 5000 négyzetméter új zöldfelületet hoz létre, de ebből sem valósult meg semmi.

HírTV