2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Pert nyert az MVM-mel szemben Tóth Bertalan

2015. március 8., vasárnap 20:36

Jogerősen megnyerte az adatigénylési pert a Magyar Villamos Művek gázkereskedő leánycégével szemben az MSZP frakcióvezető-helyettese.

Az MVM Partnernek visszamenőlegesen kell átadnia Tóth Bertalan részére azokat a szerződéseket, amelyeket a MET Zrt. nevű, részben offshore hátterű magáncéggel kötött. A MET Ausztria felől hozott olcsó nyugati gázt az országba az elmúlt években. Az energiahordozót az osztrák oldalon eladta az MVM Partnernek, mert a két országot összekötő vezetékhez csak az állami cég férhet hozzá. A magyar oldalon aztán a MET kifizette a szállítási költséget, majd a gázt szabadon értékesítette. Az üzlet jelentős profitot hajtott a magáncégnek, a nyugati gáz ugyanis olcsóbb volt az orosznál.

Tóth Bertalan szerint a MET tulajdonosai 100 milliárd forintot kerestek a szállításokon. „Kettő héten belül ki fog derülni, hogy a magyar állami legnagyobb korrupciós botrány, az úgynevezett gáz-offshore-botrány kapcsán pontosan mi történt, milyen szerződések köttettek, milyen dokumentumok keletkeztek” – mondta az MSZP frakcióvezető-helyettese.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!