2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Pénzügyi vita nehezíti a miskolci kórház munkáját

Hír TV

2018. április 19., csütörtök 18:48, frissítve: csütörtök 19:19

Az onkológiai centrumában, egy külső cég volt a szolgáltató. A kórház tavaly ősz óta nem fizet a vállalkozásnak, a sugárterápiás gépeket mégis használják. A Kft. képviselője szerint az elvégzett vizsgálatok árát törvényesen nem térítheti meg az egészségbiztosító.

A miskolci megyei kórház onkológiai központjában a rákos betegek kezelésére használt gépek egy része egy külső szolgáltató, a Medcenter Kft. tulajdonában van.

– Négy sugárterápiás gép van. Az egyik gép az 2017. februártól nem működik, ami a Medcenter tulajdona egyébként. Nem javíttatták meg, nem folyik rajta kezelés, nem működik. A második gép, ami szintén az őáltaluk vásárolt, tehát így rossz az, hogy az ő tulajdona, mert én kértem többször is, amikor még vezetői pozícióban voltam, hogy igazolják már, hogy ez az ő tulajdonuk. Nem tudták soha dokumentumokkal bizonyítani, hogy ez az ő tulajdonuk, tehát a Medcenter Kft.-é ez a gép. Van egy harmadik gép, ami a kórház tulajdona, és van egy negyedik gép, ami közös tulajdon – fogalmazott Tiba Sándor korábbi főigazgató. Őt év elején mentették fel – egyik napról a másikra. Ő volt az, aki átvilágíttatta a kórház és a Kft. együttműködését, majd fenntartói jóváhagyással leállíttatta a számlák kifizetését.

– Olyan kifizetéseket nem lehet, amik mögött nincsen ellenszolgáltatás, csak egyszerűen egy olyan szerződés köttetett még 2006-ban, hogy bármi történik, akkor is fizetni kell, fokozatosan emelkedő összeget, most már abban az időszakban havi 60 millió forintot – tette hozzá Tiba Sándor.

A kórházzal kötött szerződést a Medcenter Kft. ügyvezető igazgatója megszűntté nyilvánította. A sugárterápiás osztály dolgozóinak egyúttal megtiltotta a gépek használatát, és azt is, hogy belépjenek az onkológiai centrum épületébe.

A gépeket a kórház egyelőre továbbra is használja. A Medcenter Kft. vezetője nem állt kamera elé.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!