2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról 10:50

Pénzt ajánlanak fel a voksokért a romáknak Józsefvárosban

Hír TV

2018. július 7., szombat 11:00, frissítve: szombat 18:31

Roma szavazatok megvásárlásával akarják legyőzni vasárnap a Józsefvárosban a független-polgármesterjelöltet. Győri Péter az ATV-nek azt mondta: többen is arról számoltak be neki, hogy a kerületben élő romáknak 5, illetve 20 ezer forintot ajánlanak fel a voksokért.

A kerület független polgármesterjelöltje ugyanakkor hozzátette, hogy az ügyben nem tesz feljelentést, mert nem pereket, hanem választást akar nyerni. Győri Péter ellenfele egyébként a kerület fideszes alpolgármestere, Sára Botond lesz az időközi polgármester-választáson.

Mint a 444.hu emlékeztet rá, pénteken tartotta meg a „Ne add el a szavazatod Facebook-csoport” a „Szoszi a nyolcban” fórumot, ahol a szervező a portálnak – Győrit megerősítve – arról beszélt, hogy a polgármester választások előtt mennyire egyszerű megvásárolni a romák szavazatát. „Felébred egy család, közmunkából élnek, 50-60 ezer forint folyik be nekik egy hónapra, amiből lakbért, rezsit kell fizetniük. Nem marad ennivalóra pénzük. Kapsz ötezer forintot, ha rászavazol x,y-ra. Ez beválik, mert fontosabb, hogy a gyerekeiknek enni adjanak, ez nem Fidesz találmány, régebben is folyt a periférián élő emberek szavazatainak megvásárlása”.

Totális ellenkampány

A Fidelitas kommunikációs igazgatója tegnap a polgármester választással kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót a kerületben, ahol azt mondta, mindenki Sárát támogassa, mert a városrész hatalmas fejlődésen ment át. Baczkó Norbert úgy fogalmazott: mára Józsefváros a fiatalok kerülete lett, egy olyan városrész, ahol jó fiatalként élni, lakni, egy pezsgő egyetemváros 13 egyetemmel, általános- és középiskolákkal, kiváló gimnáziumokkal - értékelt a politikus. A drogosokat pátyolgató civil szervezetek eltűntek és érezhetően javult a közbiztonság. Ezzel szemben Győri, mint a bukott SZDSZ - álcivil jelöltje alkalmatlan arra, hogy a megvédje a józsefvárosiak érdekeit.

Soros, Soros, Soros

A fideszes Hollik István sem fogta vissza magát. Mint mondta, Győri Pétert baloldal-liberális pártok támogatják, akik bevándorláspártiak, így ő maga is az, plusz a Soros-szervezetek jelentik a megélhetést neki. Szerinte Győri egyenesen hajléktalantanyává változtatná a kerületet, miközben össze vissza hazudozik, és veszélybe sodorja a kerület biztonságát.

Nem írja alá

Győri Péter ezzel szemben a Hír TV-ben arról beszélt nemrég, hogy pont a kormánypárti kerületvezetés tenne az utcára 200 önkormányzati lakásban élő családot. Mint felhívta rá a figyelmet: kilakoltatási hullám indulhat, ha a Fidesz jelöltje nyer. 

„Először meg kell nézni, hogy rászoruló-e, munkába állítható-e, aki munkaképes, van-e keresete? Van-e valami támogatási lehetőség? Ha mindezt biztosítjuk, csak azután merülhet fel egyáltalán kilakoltatás. Én mint szociális szakember azt látom, hogy számos módon elkerülhető. Nem hiszem, hogy aláírok kilakoltatásról szóló határozatot polgármesterként” – szögezte le Győri Péter Egyenesen című műsorunkban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!