2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

Papírként tépte föl az aszfaltot a megáradt Rába

Több mellékutat is elöntött a Rába Győr-Moson-Sopron megyében. A rábapatonai híd is használhatatlan. A néhány éve felújított önkormányzati utat annyira alámosta a Rába, hogy azon a faluban élők az árhullám levonulása után sem tudnak majd közlekedni.

Hatalmas volt a víz ereje, a megáradt folyó az aszfaltot papírként tépte fel. Bár a Rába apadásnak indult, a rábapatonai híd egyik oldalán még mindig félméteres víz borítja az utat. A faluban élők gyakran használták ezt a szakaszt. Az utat néhány éve az önkormányzat újította fel. A károkat csak akkor tudják felmérni, ha levonult az ár, de valószínű, hogy nemcsak az aszfalt sérült, hanem a betont is alámosta a víz.

„Ez az út Rábapatona életében nagyon fontos, Győrt délről innen tudjuk megközelíteni – közölte a polgármester. – Ennek az útnak a helyreállítása – véleményem szerint – 10 millió forintos nagyságrendű; a vis maior alapból szeretnénk pályázati forráshoz jutni, mert saját forrás nem áll rendelkezésre, hogy ezt a kárt helyreállítsuk” – tette hozzá Jutasi Kálmán.

Győr-Moson-Sopron megyében a Rába áradása miatt összesen három mellékutat kellett lezárni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!