2023. 10. 04. Szerda Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Hitvallók és ügynökök 03:00

Belföld

Csák János: Friss Nobel-díjasaink között szembetűnő a hasonlóság

Az idei évben Nobel-díjjal kitüntetett magyar tudósok mindketten az ötlettől az alkalmazáson át a szabadalomig és utána a termékig elvitték azt az elgondolást, ami a fejükben volt – nyilatkozta lapunknak a kulturális és innovációs miniszter. Csák János szerint a tudománynak nincs nemzetisége, a találmányoknak az emberiség javát kell szolgálniuk. Csák János: Friss Nobel-díjasaink között szembetűnő a hasonlóság
Életveszélyes az egyik egri önkormányzati társasház korlátja

Életveszélyes az egyik egri önkormányzati társasház korlátja

Életveszélyes az egyik egri önkormányzati társasház korlátja. A Mirkóczki Ádám vezette önkormányzat mégis évek óta nem tudta megoldani a problémát. 2023. október 03.
Egész pályás letámadást indítottak a szocialisták Pécsett az LMP ellen

Egész pályás letámadást indítottak a szocialisták Pécsett az LMP ellen

Egész pályás le-ámadást indítottak a szocialisták Pécsett az LMP ellen, miután kiderült önálló jelöltjük lesz a jövő évi önkormányzati választásokon. 2023. október 03.
Fekete-Győr Andrásnak a Nobel-díjról is Orbán Viktor jut eszébe

Fekete-Győr Andrásnak a Nobel-díjról is Orbán Viktor jut eszébe

A Momentum alapítói ahhoz az új Európa-nemzedékhez tartoznak, amelynek tagjai közül nagyon sokan az Orbán-rendszer helyett már a külföldi tanulást, oktatást, munkát választották - kommentálta az elismerést a párt korábbi elnöke. 2023. október 03.
Budapesten is elkezdték a tisztjelöltek kiképzést a Leopárd 2 típusú harckocsi kezelésére

Budapesten is elkezdték a tisztjelöltek kiképzést a Leopárd 2 típusú harckocsi kezelésére

Budapesten is elkezdték a tisztjelöltek kiképzését a Leopárd 2A4-es típusú harc-kocsira. A jármű a napokban érkezett a fővárosba. 2023. október 03.
Karácsony titokban mesés prémiumok kifizetését engedélyezte a BKK, illetve a BKV vezetői számára

Karácsony titokban mesés prémiumok kifizetését engedélyezte a BKK, illetve a BKV vezetői számára

Noha Karácsony Gergely súlyos pénzhiányt emlegetve jelentette be, hogy a Budapesti Közlekedési Központ szeptembertől 28 százalékkal emeli a vonaljegyek árát, a Magyar Nemzet úgy tudja, a főpolgármester saját döntési jogkörében eljárva, mesés prémiumokat hagyott jóvá a BKK, illetve a BKV vezető tisztségviselői számára, a jutalmak egyes vezetők esetében közel tízmillió forintra rúgnak. 2023. október 03.
LMP-s visszalépés MSZP-s pénzből?

LMP-s visszalépés MSZP-s pénzből?

Kassai Dániel XVIII. kerületi önkormányzati képviselő, 2018-ban még LMP-s színekben indult a választásokon, visszalépésén pedig sokan meglepődtek. 2023. október 03.
Dobrev Klára: A DK-nak sikerült visszaszereznie az ellenzéki szavazók bizalmát

Dobrev Klára: A DK-nak sikerült visszaszereznie az ellenzéki szavazók bizalmát

Van az a választási vereség, amelyikbe belebukhatnak – ezt maga Dobrev Klára jelentette ki a Partizánban. Gyurcsány Ferenc felesége szerint azonban ez nem a 2024-ben fog megtörténni. A témával kapcsolatban Nagy Ervint, a XXI. Század Intézet elemzőjét kérdeztük. 2023. október 03.
Már a jövő évi választások előtt egymásnak esett az ellenzék

Már a jövő évi választások előtt egymásnak esett az ellenzék

Négy évvel ezelőtt még igen, most azonban már nem tudja értelmezni a pártpolitikát az önkormányzatokban - ezt Őrsi Gergely, a II. kerület MSZP-s polgármestere mondta Híradónknak. 2023. október 03.
Amerikai polip: támadás alatt a magyar szuverenitás

Amerikai polip: támadás alatt a magyar szuverenitás

A Magyar Nemzet az elmúlt napokban részben a Nemzeti Információs Központ összefoglaló jelentésének a sajtóban eddig nem publikált ténymegállapításai, illetve más nyilvános források felhasználásával ötrészes tényfeltáró cikksorozatban mutatta be a Magyarországon hosszú évek óta zajló amerikai befolyásolási kísérletet, a tengerentúli és hazai szereplőket és a módszereiket. Következzen az összegzés, sokkoló megállapításokkal! 2023. október 03.

A Pro Filii Alapítvány kuratóriuma eddig 1 milliárd 750 millió forint támogatás kifizetéséről döntött

A Pro Filii Alapítvány kuratóriuma a harmadik negyedévben 58 civilszervezet és magánszemély pályázatát bírálta el pozitívan, ennyien osztozhatnak a 250 millió forint keretösszegű pénzügyi támogatásban; ezzel 1 milliárd 750 millió forintra nőtt az alapítvány nem egészen kétéves működése alatt megítélt támogatások összege - közölte a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatósága kedden az MTI-vel. 2023. október 03.

Napindító – Elindult a Szülők Háza Alapítvány nemzetközi projektje

Regős Judittal, a Szülők Háza Alapítvány elnökével beszélgettünk. 2023. október 03.

Napindító - Sok kérdést vet fel Karikó Katalin Nobel-díja

Karikó Katalin mRNS-hez kapcsolódó kutatásai teljesen új beavatkozások előtt nyitották meg a lehetőségeket a rákterápiától kezdve a genetikai problémákon át - hívta fel rá a figyelmet Rusvai Miklós virológus a Napindítóban. 2023. október 03.

Napindító - Gondosóra - segítség egy gombnyomással

Európában egyedülálló módon a magyar kormány elindította a Gondosóra programot, amely egy ingyenesen igényelhető és havidíjmentes szolgáltatás, amit minden 65 év feletti kérhet, aki szeretné, hogy a nap 24 órájában biztonságban legyen. Vendégünk volt Nyitrai Zsolt, a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos. 2023. október 03.

Szijjártó Péter: Az Európán kívüli világ nem érti Brüsszel miért „tüzeli a háborút”

Aki nem hajlandó beállni a brüsszeli fősodorba, azt azonnal Moszkva kémjének, Putyin barátjának titulálják – mondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában Szijjártó Péter. 2023. október 03.

A nap kérdése

Van-e még értelme a schengeni rendszernek, ha visszaállítják a határellenőrzéseket? 2023. október 03.

Harmincadik tanévét kezdte a Gandhi Gimnázium

Harmincadik tanévét kezdte szeptemberben Pécsett Magyarország és Közép-Európa egyetlen roma középfokú oktatási intézménye a Gandhi Gimnázium és alapfokú művészeti iskola. Az alapítás évfordulójáról egész éves ünnepség sorozattal emlékeznek. 2023. október 03.

Spontán flashmob Karikó Katalin alma materében

Kisújszállás apraja és nagyja együtt ünnepelte a Nobel-díjjal kitüntetett tudóst egykori iskolájában. 2023. október 02.

Aktív szerepet vállal Somogyi Zoltán a baloldalon

A baloldalhoz közel álló Somogyi Zoltán politikai és üzleti hálóját tárta fel cikkében a Magyar Nemzet. 2023. október 02.

Orbán Viktor a boszniai szerb elnökkel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Karmelita kolostorban fogadta Milorad Dodikot, a boszniai Szerb Köztársaság elnökét – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. 2023. október 02.

Szijjártó Péter: Aki részese a megújulásnak, az a győztesek közé fog tartozni

Az autóipar teljesítményének gyors bővülése kellő alapot biztosít ahhoz, hogy Magyarország idén év végéig és jövőre komoly gazdasági növekedést tudjon felmutatni – közölte a külgazdasági és külügyminiszter. 2023. október 02.

Pankotai Lili ezúttal Iványi Gáborék mellett kampányolt

Ismét színpadra lépett Pankotai Lili, ezúttal Iványi Gáborék mellett kampányolt - hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzet. A baloldali aktivista diáklány szerint Iványi Gáborék hiába látnak el fontos állami feladatokat, az állam mégis "kivérezteti" őket. 2023. október 02.

Hornung Ágnes: a kormány szövetséget kötött az idősekkel

A kormány szövetséget kötött az idősekkel - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára hétfőn a közmédiának. 2023. október 02.

Napindító – Vasárnap volt a mellrák elleni küzdelem világnapja

Október elseje a a mellrák elleni küzdelem világnapja, ezért ebben a hónapban világszerte felhívják a figyelmet a szűrés és a megelőzés fontosságára. A Napindítóban Prof. Dr. Polgár Csabával, az Országos Onkológiai Intézet főigazgató főorvosával és Dr. Ujlaki Mátyással, az Onkológiai Képalkotó és Invazív Diagnosztikai Központ osztályvezető-helyettesével beszélgettünk. 2023. október 02.

Amerikai polip: Gyurcsány titkosszolgálatának előszobájától az USA nagykövetségéig

Politikai pályafutása a liberális SZDSZ-ben indult, majd üzletemberré avanzsált a Political Capital nevű cég megalapításával, megbízásokat kapott a Gyurcsány-kormány titkosszolgálatától, manapság pedig az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének is dolgozik. Az amerikai befolyásolási akciót feltáró Magyar Nemzetes cikksorozat befejező részében Somogyi Zoltánt mutatják be. 2023. október 02.

A baloldal hiába próbál a fiatal aktivistákból profitálni

A baloldal 2010 óta gyakorlatilag minden közéleti megmozdulásra és demonstrációra rátelepedett, több esetben fiatalokat használva üzeneteik közvetítésére. 2023. október 01.

A külföldi pénzek nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek

Gulyás Gergely miniszter egyetért David Pressmann-nel, mégpedig abban, hogy a külföldről érkező források nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek. 2023. október 01.

Hivatali visszaélés miatt nyomozást indított a rendőrség a Pécsi Polgármesteri Hivatalnál

A város balliberális vezetése a gyanú szerint jogtalanul vett el több mint 400 millió forintot attól a környező 41 kistelepüléstől, akik a Kistérségi Társulás tagjai. 2023. október 01.

Szijjártó Péter: Az emberek egyértelmű döntést hoztak Szlovákiában

Örömét fejezte ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap, hogy Szlovákiában "egy megkérdőjelezhetetlenül demokratikus választáson az emberek egyértelmű döntést hoztak". 2023. október 01.

Legfrissebb hírek

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!