2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Palkovics László: Miskolc a jövő városa

A jövő városának nevezte Miskolcot Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kedden a borsodi megyeszékhelyen. Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) Miskolc polgármestere évértékelőjében azt emelte ki, hogy nagymértékben nőtt a munkahelyek száma, és jelentősen javult a lakhatási helyzet.

  • Palkovics László: Miskolc a jövő városa

A városvezető a Művészetek Házában tartott rendezvényen azt mondta: az elmúlt nyolc évben ugrásszerűen nőtt a város éves iparűzési adóbevétele. Míg 2010-ben 5,9 milliárd forintot fizettek be a cégek a városi büdzsébe, tavaly ez az összeg csaknem elérte a 11 milliárd forintot, a város teljes adóbevétele pedig 15,5 milliárd forintot tesz ki.

Kitért arra is, hogy Miskolcon ma már munkaerőhiány van, pedig 2010 januárjában 13 200 regisztrált állástalan élt Miskolcon, a munkanélküliség 11,2 százalékos volt. hangsúlyozta: "Miskolcon ma már csak az nem dolgozik, aki nem akar, vagy valamilyen okból nem alkalmas a munkavégzésre."

Kriza Ákos szólt arról is, hogy a munkahelyek számának növekedése, javuló minősége mellett a lakhatási helyzet is jelentősen javult, a város jobb élhetőségéhez az újonnan épülő lakóparkok is hozzájárulnak.

Egy város fejlődése szempontjából alapvető, milyen hatékonysággal képes lehívni a kormányzati és uniós forrásokat - mondta a polgármester. Ismertette: 2002 és 2009 között 23 milliárd volt ez az összeg, mára viszont több mint 100 milliárd forint értékű fejlesztést hajtottak végre Miskolcon, a Modern városok programnak köszönhetően pedig 300 milliárd forinttal is több beruházással lesz gazdagabb a város.

A rendezvényen Palkovics László azt mondta: Miskolc a jövő városa, minden szükséges adottsága megvan ahhoz, hogy az országhatárokon is túlnyúló gazdasági, ipari, oktatási, tudományos és kulturális központtá váljon.

Miskolc és Borsod-Abaúj-Zemplén a rendszerváltást követően magára maradt, "súlyosan szenvedett", a munkanélküliség itt volt a legnagyobb, ám 2010-től a kormány minden támogatást megadott ahhoz, hogy a város és a megye megújuljon - emelte ki az innovációs és technológiai miniszter.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Miközben Brüsszelben ujjal mutogatnak Magyarországra, hogy a jogállamiságot támadás éri, addig Budapesten nem tiltanak be semmilyen konferenciát, pedig az Európai Unió központjában a demokrácia szíve kellene, hogy dobogjon. Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátorral, influenszerrel készített interjút Velkovics Vilmos a CPAC Hungray rendezvényén a Millenárison. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!