2020. szeptember 23.,
szerda, Tekla napja

Palkovics: A magyar gazdaság high-tech pályára állt

Hír TV

2019. november 26., kedd 17:44

Az elmúlt nyolc év iparpolitikai döntései révén a magyar gazdaság alapvetően high-tech pályára állt, ennek jelentőséget ad a gazdasági növekedésre, a környezetre gyakorolt hatása - hangsúlyozta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kedden az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságában.

Éves miniszteri meghallgatásán Palkovics László kiemelte, a gazdasági fenntarthatóság megvalósítása érdekében zajlik egyebek között a hazai kutatás-fejlesztési-innovációs rendszer struktúraváltása, a kijelölt kulcsiparágak, így az élelmiszergazdaság, az építésgazdaság, a kreatív ipar és az egészségipar fejlesztése.

Hozzátette: a vállalati fenntarthatóságot teremti meg a nagy súlyt képviselő magyar tulajdonú, kis- és közepes vállalati kör erősítése a tárca kkv-stratégiájának megfelelően.

Nagy kihívás a közlekedési rendszerek, a mobilitás fenntarthatóságának megteremtése, az urbanizáció erősödésével az emissziómentes, stabil városi közlekedés működésének biztosítása, az épített közlekedési infrastruktúra jobb kihasználása, a járművek hajtásrendszerének környezetbarát átalakítása - sorolta a miniszter.

MTI