2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Palkovics: A kormány olyan szövetségeseket keres, akik fejlesztik a térség gazdaságát

A kormány olyan szövetségeseket keres, akik fejlesztik egy adott térség gazdaságát, munkahelyeket teremtenek, valamint készen állnak a fejlődésre és a fejlesztésre - jelentette ki Palkovics László a konzerviparban tevékenykedő Jonaco Kft. gyártástechnológiai fejlesztésének átadásán a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fehérgyarmaton kedden.

  • Palkovics: A kormány olyan szövetségeseket keres, akik fejlesztik a térség gazdaságát

Az innovációs és technológiai miniszter arról beszélt, Magyarország a fejlődés európai élmezőnyébe tartozik, ezt pedig a dolgozó magyar emberek munkája tette lehetségessé.

Mint mondta, ebben a tekintetben az elmúlt tíz év sikertörténet volt, tavaly a gazdaság öt százalékos növekedést produkált, amiben a koronavírus okozott zavart. A jól sikerült idei első negyedév után a második negyedévben főként az autóipar leállása okozott nagyobb mértékű visszaesést, a harmadik negyedévben viszont már látszik a gazdaság "visszapattanása".

Palkovics László a helyi fejlesztésre kitérve elmondta, a mostani tulajdonos tavaly vette át a konzervgyártó üzemet, bő fél év elteltével az akkori 26 dolgozóról 250-re nőtt a foglalkoztatottak létszáma, konzervgyártó kapacitását pedig hatszorosára növelte a társaság.

Ez a vállalkozás kifejezetten illeszkedik a térség mezőgazdaságához - mondta a tárcavezető, hozzátéve, hogy a következő időszakban az élelmiszergazdaság és élelmiszeripar területén olyan pályázati támogatás lesz elérhető, amely a Jonaco Kft.-hez hasonló cégeket célozza meg.

Szabó István, a kft. ügyvezetője elmondta, a koronavírus-járvány a társaság számára gazdasági nehézségeket okozott, ennek ellenére a cégvezetés a korábban elhatározott beruházások megvalósítása mellett döntött.

A nagyobbrészt saját forrásból, kétmilliárd forint körüli összegből megvalósított technológiaváltáshoz szükség volt a kormány támogatására, a konzervgyár újraindításához 200 millió, munkahelyteremtésre pedig 78 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a társaság - ismertette a cégvezető.

Megjegyezte, ezeknek köszönhetően valamennyi dolgozó munkahelyét sikerült megőrizni, a jövőben pedig a folytatódó gyártástechnológiai beruházások mellett a szennyvízkezelés korszerűsítését is szeretnék megvalósítani a fehérgyarmati üzemben.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!