2021. 10. 15. Péntek Teréz napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Hírek 21:00

Belföld

Óvodát adták át Nekézsenyben

Átadták vasárnap - a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei, hatszázötven lakosú - Nekézsenyben a Napraforgó óvodát, amely 110 millió forint pályázaton nyert hazai forrásból épült fel a 2016-ban lebontott régi létesítmény helyén.

Az új óvoda 25 férőhelyes, most 16 kisgyermek jár ide.

Az avatáson Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter jeles eseménynek nevezte, hogy ismét saját létesítményük lehet a kicsiknek a faluban az után, hogy egy óvodás generáció felnőtt.

Rámutatott: egy település életében nagyon fontos szerepet tölt be a pedagógus, az óvónő, a lelkész, a polgármester, egy települést összetartanak ezek az emberek.

Novák Katalin a Magyar falu programról szólva emlékeztetett arra, hogy az ötezer fő alatti, csökkenő népességű településeknek segít a kormány, a falusi "csoknak" köszönhetően egyre többen tudnak visszaköltözni a korábban odahagyott falvakba. Míg 2019-ben 150 milliárd forint, 2020-ban 200 milliárd forint, idén viszont már 250 milliárd forint szolgálja a magyar kistelepülések fejlődését.

Hozzátette: bízik abban, hogy ennek jótékony hatását itt Nekézsenyben is érzik, ahova most már többen jönnek, mint ahányan elmennek.

Az óvodafejlesztésekről elmondta a miniszter, hogy 2010-hez képest 14 ezer új férőhely jött létre. 1885 új óvoda készült el, és csaknem ezer új óvoda fejlesztése tart, ez összesen 320 milliárd forintba került, kerül. Az óvódásoknak, bölcsödéseknek ingyenes étkezést biztosítanak, 250 ezer gyermek eszik ma ingyen. Ez komoly segítség a szülőknek - jegyezte meg Novák Katalin.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Megemlékezés Olaszliszkán

15 éve lincselték meg Szögi Lajos tanárt Olaszliszkán. A gyilkosság évfordulóján a településen emlékezik 18 órától a Mi Hazánk, a MÖM és a Betyársereg. A helyszínen van tudósítónk Csápenszky Erna. 2021. október 15.

Össze-vissza beszél Karácsony Gergely

Nacsa Lőrinc (KDNP) Híradónknak elmondta, Karácsony Gergely nemcsak miniszterelnök-jelöltként, de főpolgármesterként is megbukott. 2021. október 15.

Beindult a fűtésszezon: nő a balesetek száma

Október közepétől hivatalosan is beindul a fűtésszezon. 2021. október 15.

Legfrisebb híreink

Lehet-e jobboldali politikát folytatni a baloldalon?

A Jobbik volt alelnöke szerint, ha Márki-Zay Péter nyeri az előválasztást a DK miatt nem lesz mozgástere az ellenzéki térfélen. A Napi aktuálisban Volner János független parlamenti képviselő volt a vendégünk.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!