2021. 09. 27. Hétfő Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Hírek 10:00

Belföld

Ötmilliárddal drágább lesz a Lánchíd felújítása

Ötmilliárd forinttal drágábban újítja fel a Karácsony Gergely vezette főváros a Lánchidat. A közbeszerzési eljárás lezárulta után kiderült, hogy a híd felújítása bruttó, majdnem 27 milliárd forintba kerül majd. Tarlós István főpolgármestersége idején, ugyanez a cég még ötmilliárddal kevesebb, 21,8 milliárd forintos ajánlatot tett ugyanerre a munkára. A BKK igazgatósági tagja szerint megmagyarázhatatlan, hogy miért lesz drágább a felújítás.

Az ATV stúdiójában hazudtolta meg a szocialista főpolgármester-helyettes a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkárt. Tüttő Kata szerint ugyanis a Tarlós István vezette főváros annak idején ennél jóval drágább ajánlatot kapott.

Csakhogy Tüttő azt az árat mondta, amelyben benne lett volna még a Széchenyi téri alagút és annak felszíni felújítása is.

Karácsony Gergely főpolgármester a facebook oldalán kozmetikázta az árat, ő már csak a nettó 18 milliárdos összeget írta ki. A volt főpolgármester viszont a Hír TV-nek adott korábbi interjújában is megerősítette, hogy a Lánchíd felújítását szét lehetett volna választani a többi beruházástól, ami így nem került volna 22 milliárd forintba sem.

Tüttő Kata ATV-s szereplés után egy héttel a BKK honlapján hozta nyilvánosságra a közbeszerzés eredményét. Eszerint ugyanaz az A-Híd nyerte meg a tendert csak a Lánchídra, ugyanazzal a tartalommal, mint amelyik Tarlós István idejében a 21,8 milliárdos ajánlatot tette, csak most ötmilliárddal többért, 26,7 milliárd forintért vállalta a munkát. A BKK igazgatósági tagja szerint érthetetlen, hogy bő egy évvel később miért kerül ötmilliárddal többe a beruházás.

Wintermantel Zsolt hozzátette: az mindenesetre tény hogy Tüttő Kata jó viszonyt ápol felújítást végző A-Híd nevű céggel, mivel 2019. év végi exkluzív rendezvényén is ott volt.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Elhunyt 20 beteg, 1183 új koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon

A beoltottak száma 5 879 178, közülük 5 630 587 fő már a második oltását is megkapta, 714 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. 2021. szeptember 27.

Hónapokig őrizte a mindenkit érintő titkot Gyurcsány Ferenc

Visszatekintő: fokozott titoktartás volt érvényben a 2006-os megszorító csomagról 2021. szeptember 27.

Durva napokon vannak túl a határainkat védők

Több mint 1300 határsértő ellen kellett intézkedni a hétvégén. 2021. szeptember 27.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!