2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Öt nap alatt 150 ezer embert várnak a 12. Balaton Soundra

Hír TV

2018. július 4., szerda 19:41

Elkezdődött Zamárdiban a 12. Balaton Sound. Szerdától vasárnapig naponta 30-35 ezer látogatót várnak a Balaton-parti elektronikus zenei fesztiválra, amire idén is világsztár dömpinget ígértek a rendezők. A napijegy 20 ezer forintba, míg az ötnapos bérlet 70900 forintba kerül.

Szerdán kora délután még az utolsó simításokat végezték a fesztivált felépítő munkások. A területen az elmúlt 10 napban 350-en dolgoztak azért, hogy öt napon át 150 ezren szórakozhassanak. A színpadokat 35-40 kamion hozta szétszerelt állapotban, a többi áru beszállítása pedig még ennél is sokkal nagyobb teherforgalommal jár.

„Több mint száz 24 tonnás kamiont jelent ilyenkor, illetve hát rengeteg apróságot, dekorációt, vendéglátási eszközöket, nagyon nagy mennyiségű árubehozatalról van szó. Ezeknek az áruknak ilyenkor külön műszaki-szervezői bázis része van, egy külön kereskedelmi központ üzemel, külön utakat építünk ideiglenes jelleggel a fesztivál területén, hogy a közönségtéren kívül tudjanak megközelíteni egységeket az árufeltöltés során” – mondta Benis Dániel, a Balaton Sound műszaki igazgatója.

Szerdán délben kinyitották a kapukat, és elkezdték beengedni a fesztiválozókat. „Kifejlesztettünk a Safety First program keretében egy chatbotot, egy élő chatbotot, aminek az a lényege, hogyha bárki olyan problémát lát, észlel a fesztiválon, ami nem szokványos és rendellenes lehet, az jelzi a chatboton keresztül a kollégáimnak, és mi azonnal meg tudjuk kezdeni a segítségnyújtást, hogyha a helyzet úgy kívánja” – mondta Fülöp Zoltán, a Balaton Sound projektvezetője.

A fesztiválozók biztonságát 80 önkéntes is segíti, akik a munka mellett bulizhatnak is. „Én Chainsmokersre vagyok nagyon kíváncsi, meg Martin Gerricksre, Rita Orára, de igazából, így sokkal jobb, mert egy csomó embert meg tudok ismerni, hogy önkéntesként itt vagyok, és utána együtt elmegyünk bulizni, szóval ez igazából teljesen jó így, kombinálva a munka, meg a szórakozás” – mondta Szalóki Luca.

A fesztiválra idén is számos világsztár érkezik, akiket megújult nagyszínpad vár. A több mint 60 méter széles, 1000 négyzetméter alapterületű színpadon a vizuális élményekért 250 négyzetméternyi ledfal, és több mint 400 robotlámpa felel. Összesen 13 helyszínen lehet bulizni, az 5000 fős óriás sátorban minden nap kora délutántól másnap hajnalig szól a zene. A Balaton Sound vasárnapig tart.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!