2023. 12. 11. Hétfő Árpád napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Öt kiló marihuánával biztos kevesebb lesz a Szigeten

A bejáratnál bukott le az a holland fiatalember aki 10 millió forint értékű marihuánát próbált bevinni a hétfőn kezdődő Sziget Fesztiválra.

Még el sem kezdődött a Sziget, máris 10 millió forint értékű drogot foglaltak le a rendőrök. Két holland fiatal egy hangfalba rejtve akart heroint és ecstasy tablettát csempészni a Szigetre. Egyiküket őrizetbe vették, a másik fiatal szabadlábon védekezhet. A rendőrökön kívül 1200 biztonsági őr ügyel a rendre, és próbálja kiszűrni a dílereket. Idén Hollandiából, Angliából, Németországból és Franciaországból is érkezik hatósági erősítés.

A belépésre feljogosító karszalag csak az átvizsgálás után kerülhet fel a Sziget Fesztiválra érkezők csuklójára. A bejáratnál ekkor lett gyanús szombaton 2 holland fiatal. Egy hangfalat hoztak magukkal, más berendezés viszont nem volt náluk. Amikor a biztonságiak szétcsavarozták, 10 millió forint értékű drogot találtak benne.

– Öt darab zacskóban volt növényi származék, egy zacskóban szárított gombát találtak, egyben pedig heroint és egy másikban ecstasy tablettákat – közölte Horváth Antal, a BRFK III. kerületi kapitányságának vezetője.

Az egyik fiút őrizetbe vették a rendőrök. A járőrök mellett további 1200 biztonsági őr próbálja meg kiszűrni a dílereket, és fenntartani a rendet a majdnem 80 hektáron elterülő fesztiválon. A Szigeten ideiglenesen egy rendőrőrsöt is felállítottak.

„Németországból, Franciaországból, Hollandiából számos olyan rendőri egység teljesít itt szolgálatot, aki a saját honfitársaival könnyebben tud kommunikálni, megregulázni, rendőri intézkedést foganatosítani, amire nekünk nem feltétlenül van lehetőségünk az állampolgárral kapcsolatban” – mondta Benis Dániel, a Sziget Fesztivál műszaki vezetője.

A heti bérletet váltók közül 8 ezren már vasárnap sátrat vertek. Többségük Hollandiából érkezett, de több százan repültek ide az Egyesült Államokból is. A külföldiek azért választják úti célnak a Szigetet, mert hosszabb ideig tart, és olcsóbb, mint más fesztiválok.

A Sziget Fesztiválköztársaságot 3 hét alatt, 7500 ember építette fel. A Nagyszínpadon már az utolsó simításokat végzik. Hétfőn pedig megnyit az egészségügyi központ is, ahol 450 fős szolgálat áll készenlétben.

„Elsősegélynyújtók a 'járőröznek' a felosztott területeken, ha bármit észlelnek, akkor riasztják az orvosokat, mentősöket, és beviszik az ideiglenes ellátóközpontba – közölte Gerendai Károly, hozzátéve: hiszen a Sziget alatt  ideiglenes kórház létesül. Persze komolyabb beavatkozásokat nem végeznek, ilyen esetben a közeli ügyeletre beszállítják az ellátásra szorulókat”.

A szigeten gyógyszertár is lesz. A fiatalok emellett felvilágosítást is kapnak a civil szervezetek sátrában az alkohol és drogfogyasztás veszélyeiről.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!