2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Osztrák kancellár: A holokausztra hajaz a magyar menekültpolitika

,

2015. szeptember 12., szombat 20:47, frissítve: vasárnap 09:28

A holokauszthoz hasonlítja a magyar kormány menekültpolitikáját egy lapinterjúban az osztrák kancellár. Szijjártó Péter szerint a kancellár ámokfutása túlmegy minden határon.

Werner Faymann az egy héttel ezelőtti bicskei patthelyzetet idézte fel, amikor a magyar hatóságok vonatra ültették a Keleti pályaudvaron várakozó menekülteket, és azt mondták nekik, hogy Bécsbe mennek, de ehelyett megálltak velük a bicskei tábornál. Az osztrák kancellár szerint az is elfogadhatatlan, hogy a magyar kormány, például a szlovákhoz hasonlóan, vallási alapon tesz különbséget az emberek között.

Szijjártó: A kancellár ámokfutása most már minden tűréshatáron túl van

Tiltakozik a politikus nyilatkozata ellen a magyar külügy. Szijjártó Péter tárcavezető szerint a kancellár politikai célokra használja a menekültügyet. Faymann nyilatkozatát egyébként az alsó-ausztriai tartományfőnök is élesen bírálta, szerinte a kancellárt tanácsadói terelik hamis irányba, ami a helyzet megoldását és a magyar kormánnyal való együttműködést is csak nehezíti.

„Úgy gondolom, hogy az osztrák kancellár ámokfutása most már minden tűréshatáron túl van. A holokauszt összekeverése a jelenlegi bevándorlási kihívásokkal túlmegy a jó ízlés határán. Egy olyan képtelen és esztelen rágalmat fogalmazott meg az osztrák kancellár, amely emberek tízmillióiban vált ki borzalmas fájdalmakat. Úgy gondolom, hogy egy ilyen kijelentés teljes mértékben méltatlan a 21. század bármelyik politikusához. Talán a saját alkalmatlanságának elfedésére vagy belpolitikai haszonszerzésre szolgálhat ez a kijelentés, de mindenképpen túl van a jó ízlés határán, és igazságtalan a magyar emberekkel szemben” – fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter.

.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!