2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Botka feladta, nyomoznak a Jobbik ellen, Orbán közröhejről beszél

2017. október 8., vasárnap 18:36, frissítve: vasárnap 21:35

Fideszes ügynököket emlegetve lemondott a miniszterelnök-jelöltségről Botka László. Nyomozást rendelt el az ügyészség a Jobbik ellen tett ÁSZ-beadvány alapján. A plakáttörvény után a szórólapok megadóztatásával lehetetlenítené el az ellenzéki pártok kampányát a Fidesz. A hét belpolitikai történései röviden.

Feladta Botka

Lemondott a miniszterelnök-jelöltségről Szeged polgármestere hétfőn. Botkla László rövid sajtónyilatkozatában azt hangsúlyozta, hogy hibázott, mert alulértékelte a Fidesz aljasságát, és azt sem tudta, hogy a politikai maffia mennyire behálózta a demokratikus ellenzéket. Szerinte a demokratikus pártok nem akarnak nyerni 2018-ban, céljuk csak annyi, hogy ellenzéki helyeket szerezzenek az „Orbán-rezsim” parlamenti padsoraiban. Botka a médiának elküldött levelében Fidesz-ügynökökről is írt Tarjányi Péter és Lattmann Tamás megjelenésére célozva. Lattmann, akit Tarjányi ajánlott az MSZP figyelmébe, pár napja robbantott, elárulva, hogy egy éve a szocialisták vele is tárgyaltak arról: legyen a baloldal miniszterelnök-jelöltje.

Az MSZP nem állít új, saját jelöltet, inkább elkezdik az egyezkedést a többi ellenzéki párttal – amit egyelőre valamennyi lehetséges partnerük hevesen tagad – arról, hogy az egyéni választókerületekben csak egy baloldali riválisa legyen majd a Fidesz-jelölteknek. Botka után egyébként több képviselő-aspiráns is visszalépett a jelöléstől – ismerte el Newsroom című műsorunkban Hiller István, de a szocialista párt választmányi elnöke szerint ezekre a helyekre 72 órán belül találnak új személyeket.

A nevető harmadik

A DK elnöke szerint Botka saját magának teremtette meg azt a helyzetet, ami a lemondásához vezetett. Legfeljebb annyival járulhatott hozzá a lemondásához, hogy míg a DK tárgyalást és megegyezést akart, addig Botka kijelentette, hogy a párttal együttműködik, de Gyurcsánnyal nem – vélekedett a volt miniszterelnök. A pártvezető Egyenesen című műsorunkban beszélt az MSZP miniszterelnök-jelöltjének visszalépéséről. Mint ismert, a Demokratikus Koalíció múlt héten arról döntött, hogy semelyik párt miniszterelnök-jelöltje mögé nem fog beállni. Saját listát állítanak, melynek vezetője Gyurcsány Ferenc lesz.

Vona: Van dolgunk a baloldali szavazókkal

Botka László a szocialista párt és a baloldal utolsó dobása volt – fogalmazott a Jobbik elnöke a Hír TV Egyenesen című műsorában. Vona Gábor szerint azzal, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltje bedobta a törölközőt, eldőlt, a Fidesszel szemben nem maradt más, csak a Jobbik. A párt továbbra sem akar együttműködni a baloldallal, a baloldali szavazókra viszont számít. Vona úgy vélte 2018-ban nem érzelemből, hanem józan ésszel kell dönteni.

Kényszerleszállás

A fideszes Polgárok Háza népszerűsítésére költötte a HungaroControltól kapott 320 millió forintot Orbán Viktor polgári körös alapítványa. Ezt a Szövetség a Nemzetért Alapítvány fideszes elnöke ismerte el a Hír TV kérdésére. László Tamás azt hangoztatta nyilatkozatában: az állami cég is erre szánta a pénzt. Elmondása szerint hasonló célokra költötték el a Szerencsejáték Zrt.-től kapott milliókat is. A politikus szavainak ugyanakkor ellentmond az alapítvány könyvelőjének a 2016-os beszámolóhoz fűzött megjegyzése. Az LMP-s Demeter Márta bűncselekményt gyanít Orbán polgári körös alapítványánál.

Őcsény, Cserdi, petíció

Átadta a hivatalt az őcsényi polgármester, akinek vesztét a nemzeti konzultációkkal táplált menekültellenesség okozta. A településen decemberben tartanak időközi választást. Cserdi polgármestere, Bogdán László válaszul szállást ajánlott a kitiltott, de Magyarországon jogszerűen tartózkodó menedékkérőknek. Az oltalmazott menekültek mellett a polgármestert, Fülöp Jánost is befogadná. Védjük meg közösen az emberséges társadalom határait! címmel indított petíciót Beer Miklós váci püspök, Veiszer Alinda, a Hír TV műsorvezetője, Hajós András zenész-tévés, Gundel Takács Gábor tévés és Gégény István hitoktató, reagálva az elmúlt napok eseményeire.

Daráló

A plakáttörvény után a szórólapok megadóztatásával lehetetlenítené el az ellenzéki pártok kampányát a Fidesz. A jogszabály-módosítás a kormánypropagandát várhatóan nem érinti – az állami szervezeteket ugyanis felmentenék a termékdíjfizetés terhe alól. A Magyar Reklámszövetség tiltakozik, mivel a módosítás a reklámújságokat is hátrányosan érintené   ráadásul a törvénytervezetről, ahogy korábban a reklámadónál, a termékdíjnál is elmaradt a szakmai egyeztetés.

Magyar nem az Európai Ügyészségre

Nem akar részt venni a határ

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!