2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Enyedi: A legelső gondolatom a hála volt

Hír TV

2018. január 23., kedd 15:31, frissítve: szerda 12:40

A legrangosabb amerikai díjra jelölték a Testről és lélekről című magyar filmet a legjobb külföldi filmek kategóriájában. Enyedi Ildikó alkotása egy svéd, egy orosz, egy chilei és egy libanoni alkotással versenyez az elismerésért. Az Oscar-díj átadóünnepségét március 4-én rendezik Los Angelesben.

Az egyik legnagyobb amerikai filmes portálon 91 százalékra értékelték a kritikusok Enyedi Ildikó filmjét. A Testről és lélekről című dráma egy sérült nő és egy sérült férfi szerelmét mutatja be. A legjobb külföldi filmek kategóriájában egy svéd, egy orosz, egy chilei és egy libanoni alkotással verseng az Oscar-díjért.

2017-ben a Testről és lélekről kapta a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, az Aranymedvét. A női főszereplőt, Borbély Alexandrát pedig a legjobb női színésznek választotta az Európai Filmakadémia.

A rendező a film jelölését az amerikai filmakadémia nyitottságának tulajdonítja.

Én azt láttam az elmúlt évben – eleve azért is, mert jó pár külföldi tagot meghívtak –, az akadémia egy kicsit újragondolja magát: próbál szélesíteni, próbál nyitottabb lenni olyanfajta filmek iránt is, ami talán nem az ott megszokott – nyilatkozta Enyedi Ildikó.

A rendező Egyenesen című műsorunk azt mondta, a legelső gondolata a hála volt. 

Tekintse meg a teljes beszélgetést!

Az Oscar-díj átadó ünnepségét március 4-én rendezik meg Los Angelesben. A legtöbb jelölést, összesen tizenhármat A víz érintése című film kapta, amelyet a mexikói Guillermo del Toro rendezett. A legjobb férfifőszereplő díjáért szoros verseny várható Gary Oldman és Daniel Day-Lewis között, aki már bejelentette visszavonulását. Ha Daniel Day-Lewis nyer, beéri a négyszeres Oscar-díjas Katharine Hepburnt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!