2020. szeptember 27.,
vasárnap, Adalbert napja

Őrsi Gergely nem tart attól, hogy összeférhetetlenséget állapítanak meg

Hír TV

2020. február 22., szombat 10:06

Nem tart attól a II. kerület szocialista polgármestere, hogy összeférhetetlenséget állapít meg esetében a fővárosi kormányhivatal. Őrsi Gergely híradónknak azt mondta, a Főkert Zrt-nél betöltött tisztségéért végül nem veszi fel a tiszteletdíját, így a két pozíció ellátása nem összeférhetetlen.

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény szerint a 3000 fő feletti lakosságszámú település főállású polgármestere más, kereső tevékenységet nem folytathat.

Az MSZP-s polgármester szerint a két pozíció nem összeférhetetlen. Ezt azzal magyarázta, hogy a Főkertes feladatáért kapott pénzt a cég munkatársainak ajánlotta fel. A politikus kedden azt állította, hogy ennek részleteit a pénteki, felügyelőbizottsági ülésen tárgyalják majd.

"Pénteken lesz Főkert felügyelőbizottsági ülés, ott fogok megismerkedni ennek az anyagnak a részleteivel."

- mondta Őrsi Gergely, a II. kerület szocialista polgármestere.

Zárt ajtók között zajlott a péntek reggeli megbeszélés a Főkertnél. Őrsi Gergely állítása szerint azonban nem volt napirenden a neki járó juttatás kérdése. A polgármester híradónknak azt mondta, már lemondott a pénzösszegről és a cég vezetésére bízta, hogy azt milyen módon osztják szét a dolgozók között.

"A tiszteletdíjamat természetesen nem veszem fel, hanem az a cél, hogy a fizikai munkavállalókat jutalmazzák ebből az összegből,én azt hiszem, hogy jó helyre kerül ez a tiszteletdíj."

- jegyezte meg Őrsi Gergely polgármester.

Szerettük volna megkérdezni a Főkertet a részletekről, de a fővárosi cég elzárkózott a nyilatkozattól.

Őrsi Gergely a Hír Televíziónak azt is elmondta, hogy nem aggódik amiatt, hogy a fővárosi kormányhivatal állításaival szemben mégis vizsgálja az összeférhetetlenséget.

A hivatal kormánymegbízottja csütörtökön azt mondta: az érintett kerületekben az illetékes bizottságnak vagy a képviselő-testületnek kell vizsgálhatja az ügyet.

Ha ez eredménytelen lesz, és az összeférhetetlenséget nem oldják fel, a kormányhivatal bírósági úton szerezhet érvényt akaratának.

Hír TV