2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Őrsi Gergely nem tart attól, hogy összeférhetetlenséget állapítanak meg

Nem tart attól a II. kerület szocialista polgármestere, hogy összeférhetetlenséget állapít meg esetében a fővárosi kormányhivatal. Őrsi Gergely híradónknak azt mondta, a Főkert Zrt-nél betöltött tisztségéért végül nem veszi fel a tiszteletdíját, így a két pozíció ellátása nem összeférhetetlen.

  • Őrsi Gergely nem tart attól, hogy összeférhetetlenséget állapítanak meg

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény szerint a 3000 fő feletti lakosságszámú település főállású polgármestere más, kereső tevékenységet nem folytathat.

Az MSZP-s polgármester szerint a két pozíció nem összeférhetetlen. Ezt azzal magyarázta, hogy a Főkertes feladatáért kapott pénzt a cég munkatársainak ajánlotta fel. A politikus kedden azt állította, hogy ennek részleteit a pénteki, felügyelőbizottsági ülésen tárgyalják majd.

"Pénteken lesz Főkert felügyelőbizottsági ülés, ott fogok megismerkedni ennek az anyagnak a részleteivel."

- mondta Őrsi Gergely, a II. kerület szocialista polgármestere.

Zárt ajtók között zajlott a péntek reggeli megbeszélés a Főkertnél. Őrsi Gergely állítása szerint azonban nem volt napirenden a neki járó juttatás kérdése. A polgármester híradónknak azt mondta, már lemondott a pénzösszegről és a cég vezetésére bízta, hogy azt milyen módon osztják szét a dolgozók között.

"A tiszteletdíjamat természetesen nem veszem fel, hanem az a cél, hogy a fizikai munkavállalókat jutalmazzák ebből az összegből,én azt hiszem, hogy jó helyre kerül ez a tiszteletdíj."

- jegyezte meg Őrsi Gergely polgármester.

Szerettük volna megkérdezni a Főkertet a részletekről, de a fővárosi cég elzárkózott a nyilatkozattól.

Őrsi Gergely a Hír Televíziónak azt is elmondta, hogy nem aggódik amiatt, hogy a fővárosi kormányhivatal állításaival szemben mégis vizsgálja az összeférhetetlenséget.

A hivatal kormánymegbízottja csütörtökön azt mondta: az érintett kerületekben az illetékes bizottságnak vagy a képviselő-testületnek kell vizsgálhatja az ügyet.

Ha ez eredménytelen lesz, és az összeférhetetlenséget nem oldják fel, a kormányhivatal bírósági úton szerezhet érvényt akaratának.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!