2021. augusztus 5.,
csütörtök, Krisztina napja

Őrizetben a szlovák embercsempész

2021. június 10., csütörtök 14:16

A rendőrök a 63-as úton ellenőrizték a szlovák honosságú autót, a sofőrt és a jármű utasait elfogták és előállították.

a Bátaszéki Autópálya Alosztály járőrei – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Illegális Migráció Elleni Osztály jelzése alapján – 2021. június 9-én 16 óra 58 perckor a 63-as számú főút 1-es kilométerszelvény közelében, Szedres térségében ellenőriztek egy szlovák rendszámú tehergépkocsit. A járművet vezető szlovák férfin kívül a teherautóban nyolc – magukat szír állampolgárnak valló – személy utazott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták, ezért munkatársaink a sofőrt és az utasokat elfogták és előállították.

A rendőrök az elfogott illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a 40 éves szlovák állampolgárral szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A nyomozók a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vételét követően előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A gyanúsításban szereplő bűncselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

police.hu

(kép forrása police.hu)