2023. 09. 29. Péntek Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Tiltott kastélyok - Fugadi Bánffyak

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Őrizetbe vették a Vácon drogot terjesztő apát és fiát

Őrizetbe vették a rendőrök a Vácon drogot terjesztő apát és fiát - közölte a rendőrség vasárnap a honlapján.

  • Őrizetbe vették a Vácon drogot terjesztő apát és fiát

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) közleménye szerint 2020 februárjában indítottak eljárást ismeretlen tettes ellen kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt, miután információt kaptak arról, hogy egy váci férfi Hollandiából behozott extasy tablettákat, amfetamintípusú, feltehetően kábítószernek, vagy pszichotróp anyagnak minősülő szereket, tablettákat vesz meg Budapesten, és szállít nagy tételben heti rendszerességgel Vácra.

A nyomozás során eljutottak egy 28 éves és egy 35 éves váci lakoshoz, valamint a fiatalabb férfi 49 éves, Dejtáron lakó apjához.

A nyomozók megállapították, hogy apa és fia egymást segítve vett részt a drog beszerzésében, de az azzal kapcsolatos információkról, időpontokról egy társuk értesült. A beszerzett kábítószereket Vácon, erre a célra bérelt garázsokban, illetve az apa dejtári ingatlanában raktározták.

Mint írták: a 28 éves férfi csütörtök délután Vácon, a Rácz Pál utcában akart eladni 5 gramm, az elsődleges adatok szerint speed típusú, anfetamin tartalmú kábítószert, amikor a rendőrök őt és vásárlóját is intézkedés alá vonták. A 28 éves férfi garázsának és apja dejtári lakásának, valamint társuk váci garázsának átkutatása során nagy mennyiségű, különböző típusú kábítószergyanús anyagot, a kábítószer csomagolásához, hígításához, méréséhez szükséges eszközt foglaltak le.

A csütörtöki összehangolt rendőri intézkedés eredményeként a három férfi ellen kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást, míg a kábítószer-vásárlás közben elfogott férfi - aki kábítószer birtoklásával gyanúsítanak - szabadlábon védekezhet.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Hogy lettek az egykor gyűlölt hitelminősítők a magyar kormány barátai?

Hogy lettek az egykor gyűlölt hitelminősítők a magyar kormány barátai?

Nagyot fordult a világ a nemzetközi hitelminősítő intézetek és a kormány körül mostanság. Akik végigkövették a 2010-es évek gazdaságpolitikai momentumait, talán még emlékezhetnek, a 2011–12-es euróválság és finanszírozási nehézségek idején a hárombetűs intézmény, az IMF után csak a Moody’s, a Fitch Ratings vagy a Standard and Poor’s neve csengett keserűbben a kormányzati kommunikációban, miután azok sorra minősítették le a magyar szuverén adósosztályzatot, egészen a bóvli kategóriába visszavágva. Mindez már a múlt, ezúttal nincs bóvli, helyette csupa-csupa pozitív kilátás. Elemző magyarázza el az okokat.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Az amerikai polip magyarországi csápjai

Az amerikai polip magyarországi csápjai

Hosszú évek óta építkeznek Magyarországon olyan politikai aktorok, akik szoros kapcsolatban állnak a globális baloldali hálózattal, illetve az Egyesült Államok egyes érdekcsoportjaival.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!