2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Orbán Viktor: Vannak, akik küzdenek a hazáért, és vannak, akik elárulják a hazát + videó

A miniszterelnök a Tényeknek adott interjút.

  • Orbán Viktor: Vannak, akik küzdenek a hazáért, és vannak, akik elárulják a hazát + videó

– Három baj gyötör minket egyszerre: az orosz–ukrán háború, a növekvő terrorfenyegetettség az izrali–palesztin háború miatt és a migráció – fogalmazott Orbán Viktor a TV2 Tények című műsorának adott interjúban. A miniszterelnök elmondta: ez nem a mi háborúnk. Mint közölte, van egy propaganda, miszerint ez az egész világ háborúja, ám ez nincs így.

Jelezte, hogy százezres nagyságrendű lehet a halottak és a jóvátehetetlen sérülést szenvedők száma. Kiemelte: tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség, azonban ezt Európában senki nem képviseli.

Egyedül Magyarország képviseli Európában azt a kezdetektől, hogy Ukrajnában tűzszünetre van szükség.

Korábban még sohasem fordult elő, hogy egy háborúban álló országot akarnának felvenni az unióba – mondta el a miniszterelnök az EU-csúccsal kapcsolatban.

A miniszterelnök álláspontja szerint az mégsem tisztázódott, hogy Ukrajna azon területei is az Európai Unió részei lehetnének-e, amelyet Oroszország jelenleg a fennhatósága alatt tart. 

Abban az esetben, ha Ukrajna tagságot nyerne, átmenne az összes olyan támogatás nekik, amelyek eddig a közép-európai országokat, köztük Magyarországot is megillették

– közölte a kormányfő.

A miniszterelnök elmondta: nem akarnak hozzájárulni ahhoz, hogy odaadják a magyarok pénzét Ukrajnának. – Kénköves villámokra kell számítani. Nehéz lesz – fogalmazott a jövő februárban esedékes EU-csúcs kapcsán.

Szót ejtett róla, hogy jó lenne, ha lehetne számítani ebben a baloldalra. – Van néhány olyan ügy, ami nemzeti ügy, és ilyenekben nem harcolni kellene egymással. 

A baloldal nyíltan arról beszél, hogy Magyarország ne kapja meg az uniós forrásokat

– szögezte le Orbán Viktor.

A szuverenitásvédelmi törvény kapcsán elmondta: amikor egy politikai szereplőnek ad valaki pénzt, akkor azért cserébe vár valamit. – Ez árulás, mivel pontosan tudta a baloldal, hogy külföldről érkező elvárásokat kellene teljesíteniük – hangsúlyozta Orbán Viktor. Jelezte, hogy ezért kellett egy új törvényt alkotniuk. 

– Végigfut a magyar történelmen az, hogy vannak, akik küzdenek a hazáért, míg mások elárulják a hazát

– tette hozzá.

Az uniós csúcs egyik legnehezebb részeként említette a miniszterelnök, hogy Magyarország hogyan maradjon ki egy olyan döntésből, amit a többi tagállam rá akar kényszeríteni. Bravúrként értékeli Orbán Viktor, hogy sikerült tíz százalék alá vinni az inflációt, így – mint mondta – a cél teljesült.

– Akármilyen nehézség is van, ha az ember nem adja fel, akkor a dolgok jóra fordulnak

– zárta az interjút a miniszterelnök.

Forrás: Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!