2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Orbán Viktor: Ütésálló lett a magyar nemzetgazdaság

Javulni fog a demokrácia minősége a jövő évi európai parlamenti választás után – erről a miniszterelnök beszélt a Kossuth Rádiónak adott interjújában. Orbán Viktor úgy fogalmazott: látja a ciklus végi fáradtság jeleit, de a választás után új képviselők lesznek majd. A liberális párti Guy Verhofstad kampányára válaszolva, a kormány is plakátautót indított Brüsszelben, a hirdetést viszont a belga hatóságok eltávolíttatták. A kormányfő szerint ez jól jelzi a különbséget a két ország demokráciafelfogása között.

  • Orbán Viktor: Ütésálló lett a magyar nemzetgazdaság

Teherautót küldött a magyar kormány Brüsszelbe, hogy a bevándorlás következményeire hívja fel a figyelmet. A plakát emlékeztet, hogy a liberális párti Guy Verhofstadt szerint nincs bevándorlási válság, de közben több százan haltak meg terrortámadásokban szerte Európában. A járművet a héten a belga rendőrök megállították, a hirdetést pedig eltávolíttatták.

„Ami a Verhofstad úrral folytatott vitánkat illeti, az jól tapint rá arra különbségre ami a nyugat-európai és a kelet-európai országok demokráciája között van” – mondta Orbán Viktor.

A kormányfő szerint a nyugati tagországokban nehezebben fogadják el a kisebbségi véleményeket, ez pedig a migránsoknak szánt humanitárius vízum ügyére is igaz, ami ismét az Európai Parlament elé kerülhet. Orbán Viktor hozzátette: semmilyen demokrácia sem tökéletes, a brüsszeli viszont távolabb van tőle mint a magyar, az Európai Parlamentben pedig vérfrissítésre van szükség.

„Az emberek szabad polgárokat választanak meg. Azt várják, hogy minden külső nyomás ellenére álljanak ki, ha kell vállaljanak konfliktust, ennek a jeleit Brüsszelben egyre kevésbé látjuk. A parlamentek el szoktak fáradni, egy 5 éves ciklus szerint működő parlament a brüsszeli, látom rajtuk a ciklus végi fáradtság jeleit. Ilyenkor vérfrissítésre van szükség, a jön a parlamenti választás, jönnek majd új képviselők és szerintem javulni fog a demokrácia minősége” – mondta a kormányfő.

Ütésálló lett a magyar nemzetgazdaság – erről is beszélt Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak adott interjújában, miután a Központi Statisztikai Hivatal becslése alapján a gazdaság teljesítménye 5,2 százalékkal nőtt az előző negyedévhez viszonyítva. A miniszterelnök szerint ez a 2010 után kezdett új gazdaságpolitikának is köszönhető, ami a magyarok tehetségére és szorgalmára építkezett. A kormányfő hozzátette: sokat lépett előre a gazdaság, de még rengeteg a tennivaló.

„A szakképzésen szeretnék még minőségi előrelépést látni, a kkv-k vállaltvezetési képességén szeretném, ha javulás történne, a nagy magyar és nemzetköz cégek versenyképességi teljesítménye munkásra számítva nagyobb mint a kkv-ké, tehát szeretnénk segítséget nyújtani, hogy a magyarok saját vállalkozásai…és elérni, hogy többet fizessenek a munkásoknak és a bérek tovább növekednének Magyarországon” – mondta a kormányfő.

Segíti a kormány munkáját és fontos eszköz a nemzetközi csatákban – ezt pedig már az éppen aktuális, a családokkal foglalkozó nemzeti konzultációról mondta a kormányfő. Orbán Viktor emlékeztetett, hogy az elmúlt 8 évben a családtámogatásra fordított költségvetési összeg a duplájára emelkedett, ami jó eredménynek számít az uniós tagországok között. A mostani konzultáció kérdőívét már 700 ezren töltötték ki, a felmérés még két hétig tart.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az ügyészség megcáfolta Magyar Péter állítását + videó

Az ügyészség megcáfolta Magyar Péter állítását + videó

Egyetlen irat sem tűnt el az úgynevezett Völner–Schadl-ügyben - jelentette ki a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője. Fürcht Pál főügyész - Magyar Péter nevének említése nélkül - elmondta: többször megfogalmazták az ügyészséggel szemben azt a vádat, hogy tények lettek kihúzva a vádiratból.
Műsorváltozás: 21 órától a Varga Judit-interjú a HírTV műsorán

Műsorváltozás: 21 órától a Varga Judit-interjú a HírTV műsorán

Az autója elé állt, kukákat borogatott az autó elé, beült a kocsi hátsó ülésére, amivel el akart hajtani, elvette a táskáját és bezárta egy szobába - ilyen részleteket mesélt volt férjéről Varga Judit Hajdú Péternek. A Frizbi különkiadása szerda este került fel a youtuba-ra, csütörtök este 21 órától pedig a HírTV nézői is megtekinthetik. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!