2020. május 26.,
kedd, Fülöp, Evelin napja

Orbán Viktor: Határozatlan időre meghosszabbították a kijárási korlátozást

Hír TV

2020. április 9., csütörtök 16:45

Határozatlan időre meghosszabbítja a kormány a koronavírus-járvány miatt két hete elrendelt kijárási korlátozást - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Facebook-oldalán.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár videóüzenetben közölte még szerdán, hogy csütörtök délután jelenti be Orbán Viktor miniszterelnök azokat a lépéseket, amelyek a koronavírus-járvány elleni védekezésben a húsvéti ünnepek előtt szükségesek.

Nemrég Orbán Viktor a közösségi oldalán egy képet osztott meg,

"Huszonkilencedik nap. Húsvétkor különösen vigyázzunk egymásra!" szöveggel.

Ugyancsak a Facebbokon közzétett videójában pedig emlékeztetett arra, hogy a kijárási korlátozások határideje hamarosan lejár. 

A miniszterelnök videóüzenetében kitért arra, hogy mivel mindenki a húsvéti ünnepekre készülődik a családjával, az ezzel kapcsolatos további döntéshozatal különösen fontos volt a kormány számára.

Beszélt arról is, hogy meghallgatták a polgármestereket, kikérték a véleményét a rendőröknek és a járványügyi szakembereknek egyaránt. A megkérdezettek egyetértettek abban, hogy az eddigi intézkedések hatékonynak bizonyultak, lelassították a járvány terjedését.

Ennek fényében

a kijárási korlátozásokat határozatlan időre meghosszabbították, hetente mérlegelnek és döntenek az esetleges további hosszabbításokról

- hangsúlyozta Orbán Viktor.

Megjegyezte, hogy döntés született arról is, hogy

speciális "jogosítványt" adnak a polgármestereknek hétfőn 24 óráig.

Ennek értelmében a településeiken további szigorításokat vezethetnek be az ünnep idejére.

Orbán Viktor végül arra kérte a lakosságot, hogy a korlátozó intézkedéseket tartsák be, kerüljék a csoportosulásokat a köztereken.

Videóüzenetét azzal zárta, hogy fokozottan figyeljünk az idősekre, és fogadjuk el, hogy ez a húsvétunk másabb lesz, mint az eddigi ünnepeink.

Egész nap a fővárost járták a Hír TV stábjai. A Városligetben volt tudósítónk, Tengely József! Elmondta mit tapasztalt, mennyire tartják, illetve tartatják be a kijárási korlátozásokat?

Hír TV