2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Belföld

Orbán Viktor: Mindenkit meg akarunk gyógyítani, és mindenkit be fogunk oltani

Kétszínűség, hogy a Jobbik elnöke megpróbálja elhitetni, hogy egy szegény ember - így reagált a miniszterelnök Jakab Péter azonnali kérdésére a Parlamentben. A jobbikos politikus személyeskedve fenyegette a kormányfőt, azt mondta: a kormány-párti politikusok pofára fognak esni 2022-ben. Orbán Viktor válaszában emlékeztetett: a szerencsi időközi választáson éppen a Jobbik elnöke volt az, aki előre elkönyvelte az ellenzéki győzelmet, majd pofára esett. Az ellenzéki pártok a kormány járvány-elleni védekezését is támadták.

  • Orbán Viktor: Mindenkit meg akarunk gyógyítani, és mindenkit be fogunk oltani

Orbán Viktor elsőként Jakab Péter kérdéseire válaszolt. Hangsúlyozta, hogy állítson is bármit ellenzék, a kormány, hogy megsegítse a nehéz helyzetbe kerülteket hitelmoratóriumot vezetett be, tízmilliós forintos hitellel segíti a vállalkozásokat és bérkompenzációval is segítik a járvány által leginkább súlytott ágazatokat - húzta alá.

A miniszterelnök emlékeztetett arra, hogy tartják magukat az ígéretükhöz, és annyi új munkahelyet hoznak létre, amennyi a járvány alatt megszűnt.

Ha a válságkezelés rossz példái iránt érdeklődik, akkor kopogtasson inkább Gyurcsány Ferencéknél, ők tudnak erre példákkal szolgálni - válaszolta Jakab Péternek Orbán Viktor.

A kormányfő kitért arra is, hogy értetlenül állnak azelőtt, hogy a Jobbik elnöke eljátssza a szegény embert, miközben több milliós fizetése van és még saját sofőrre is futja.

Az ellenzék fejezze be a hangulatkeltés

Vadai Ágnes (DK) kérdésére válaszolva elmondta, hogy nem azért nem oltanak annyit amennyit szeretnének, mert nincs elég oltópont, hanem azért mert nincs elég vakcina. S Brüsszel sem küldi úgy a vakcinákat, ahogy szükséges lenne. 

A miniszterelnök arra kérte a baloldal képviselőit, hogy fejezzék be a hangulatkeltést az oltóanyagok körül. Majd kiemelte, hogy a legjobb vakcina az, amelyet már beadtak, és minden vakcina jobb, mint belehalni a járványba.

Nem a magyar kormányt kell letámadni, hanem a brüsszeli barátaikat

Arató Gergely (MSZP) azt kérte számon felszólalásában, hogy az oltási kampány nem megfelelően halad. Erre a magyar miniszterelnök azt válaszolta, hogy megérti, hogy a képviselő igazságérzetét sérti több dolog is e témában, de ezzel nincs egyedül. Személy szerint őt is zavarja, hogy nem úgy szállítják le a vakcinákat nyugatról, ahogyan az a szerződésekben szerepel. De lehetőség szerint ne a magyar kormányt támadják le, hanem a brüsszeli barátaikat, akik több ponton is elszúrták a vakcináció kérdését - hangsúlyozta Orbán Viktor.

Majd valamivel később leszögezte, hogy ahogy érkeznek be a vakcinák az országba, úgy hívják be folyamatosan az oltásra regisztráltakat.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a járványügyi szakemberek döntenek arról, hogy a már beoltott kínai vakcinák párját be kell oltani, ezért kell azt raktározni. A kormányfő jelezte, hogy 

jelenleg Európában beoltottság tekintetében a második helyen állunk.

Majd arra kért mindenkit, hogy regisztráljon az oltásra.

Az ellenzék Brüsszelt képviseli Magyarországon

Orbán Viktor Keresztes László Lorántnak (LMP) azt válaszolta, hogy erőfeszítéseket tett arra, hogy megértse a kérdést, mert volt vagy száz. A miniszterelnök elmondta, hogy a kormány a magyarokat képviseli Brüsszelben, míg itthon az ellenzék Brüsszelt képviseli. A kínai és orosz nagyhatalmi érdekekkel kapcsolatban azt mondta, hogy kíváncsi lenne arra, hogy milyen magyar érdeket sért a kínai és orosz gazdasági aktivitás.

Mi ezt a hidegháborús helyzetet nem támogatjuk 

 - tette hozzá.

Nem az a magyar külpolitika, hogy valamelyik nagyhatalommal összevesszünk, hanem minden nagyhatalommal jóban szeretnénk lenni

- hangsúlyozta a kormányfő.

A folyamatosan változó helyzethez alkalmazkodunk

Orbán Viktor Burány Sándornak (Párbeszéd) azt válaszolta, hogy belátja, hogy a járvány esetében természetesen most is támadunk és védekezünk.

Minden esetben ahhoz a helyzethez alkalmazkodik a kormány, ami éppen kialakul.

Kínából még több mint 3 millió vakcinát várunk, és akkor az a vállalásunk, hogy minden regisztrált embert be tudunk oltani a második negyedév vége előtt, azt a mostani helyzetben tartani fogjuk

- hangsúlyozta a kormányfő. 

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy minden európai országban különböznek a statisztikai nyilvántartások. Ha megnézzük, hogy 2019-ben mennyien haltak meg, és 2020-ban, akkor a tizedik helyen állunk Európában többlethalálozás tekintetében.

Minden emberélet számít, mindenkit meg akarunk gyógyítani, és mindenkit be fogunk oltani, aki regisztrált. Csak egyet kérek, hagyják abba az oltásellenes kampányt

- húzta alá a miniszterelnök.

 

 

HírTV/origo.hu

Kapcsolódó anyagok:

Orbán Viktor a Jobbik-elnök kétszínűségéről: Többszörös milliomos, de a szegénylegényt játssza

Dömötör Csaba: Emberéletekbe kerül, amit a baloldal művel

A kormány tagjait interpellálják a képviselők

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!