2019. június 19.,
szerda, Gyárfás napja

Orbán Viktor: Meghatározó a mai választás

Hír TV

2019. május 26., vasárnap 16:54

Orbán Viktor reményét fejezte ki, hogy az európai parlamenti választáson a bevándorlást ellenző erők és politikai vezetők egész Európában megerősödnek. A miniszterelnök miután leadta szavazatát azt mondta: a magyar belpolitikát is meghatározza a mai választás eredménye.

Reggel kilenc órakor, feleségével érkezett a kormányfő a 12. kerületi Zugligeti Általános iskolába, hogy leadja szavazatát.

A voksolás után Orbán Viktor az újságíróknak azt mondta: a 2014-es EP-választás óta sokat változott a világ elsősorban a migránsválság miatt, ezért valószínűleg a választópolgárok a mostani szavazáson nagyobb arányban fognak részt venni. A kormányfő kiemelte: abban bízik, hogy egész Európában a bevándorlást ellenző erők erősödnek meg.

A miniszterelnök hozzátette: belpolitikai szempontból is meghatározó a mai voksolás, mivel listás választásról van szó, tudni lehet majd melyik párt mögött milyen arányban állnak a magyar választók.

Nem sokkal később a miniszterelnök a közösségi oldalán is közzétett egy felvételt. Ebben arra kérte a választópolgárokat segítsenek a bevándorlást megállításában.

A szavazás után a kormányfő a Józsefvárosban mozgósított.

Hír TV