2019. október 17.,
csütörtök, Hedvig napja

Orbán Viktor: Magyarországon kereszténydemokrata államot építettek fel

2019. szeptember 21., szombat 17:29

A kormányfő kiemelte: ez a modell működik és sikeres, a politikai siker nyilvánvaló, hiszen háromszor egymás után kétharmados többséggel nyerték meg a parlamenti választást. A gazdasági életben is meghozta eredményét - tette hozzá.

Kifejtette: három pillérre épül ez a modell, ezek a család, a nemzet és a keresztény szabadság.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az olyan gondolkodásúak, mint "mi Magyarországon és itt Olaszországban", kisebbségben vagyunk az európai politikai elitben, de többségben a nép és az emberek között. Az ellenfeleink nagyok, gazdagok erősek és jól szervezettek, ezért nekünk igazságtalanul nehéz harcot kell vívnunk a jó ügyért - mondta.

Magyarország készen áll, hogy segítsen Olaszországnak, ahol tud

Magyarország készen áll, hogy ahol tud, ott segítséget nyújtson Olaszországnak, így ha végre elszánja magát, hogy a határokat megvédi, segítünk, és abban is, hogy az itt lévő migránsokat hazavigyék - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a jobboldali Olasz Testvérek párttalálkozóján.

A kormányfő felszólalásában Giuseppe Conte olasz miniszterelnöknek válaszolt, aki az eseményen korábban azt mondta: a visegrádi országok nem segítenek Olaszországnak a migrációs politikában.

Orbán Viktor közölte: abban viszont nem tud segíteni Magyarország, hogy bárhonnan a területére migránsokat hozzanak be.

A miniszterelnök kitért rá: több nyugat-európai vezető szerint ha a keresztény többség mellé beengednek attól különböző tömegeket, új társadalom jön létre az összekeveredésből, és magasabb minőségű társadalom alakul ki. Közép-Európa azonban nem így gondolja, mert ebből nem lesz integráció, nem együtt, hanem egymás mellett fogunk élni - mondta.

A baloldalnak érdeke a migráció, előbb állampolgárságot adnának a menekülteknek, hogy később szavazati joghoz is juthassanak - mondta Orbán Viktor. A kormányfő hozzátette: a balliberális erők azon munkálkodnak, hogy a V4-ek feladják menekültpolitikájukat. Véleménye szerint az új Európai Bizottságot ki kell vonni a baloldali uralom alól. Hozzátette, Magyarországon kidolgoztak egy jól működő államelméleti modellt, amelynek pillérei a család, a nemzet és a keresztény szabadság. A miniszterelnök leszögezte, Magyarország kész támogatni Olaszországot, ha Róma megvédi határait, akkor hazánk segít a menekültek hazaszállításában is. Orbán Viktor megjegyezte, a kontroll nélküli bevándorlás párhuzamos társadalmak kialakulásához vezet.

MTI, Hír TV