2023. 09. 22. Péntek Móric napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Belföld

Orbán Viktor levelével „ki lett pipálva” a bocsánatkérés

Orbán Viktor miniszterelnök levelet intézett azokhoz a néppárti vezetőkhöz, akik kezdeményezték a Fidesz kizárását az EPP-ből; írásában a Fidesz elnöke bocsánatot kér „a támadó nyelvezetért”, de fenntartja politikai álláspontját. Erről is szó volt a Lapzártában.

  • Orbán Viktor levelével „ki lett pipálva” a bocsánatkérés

„Ezzel is megpróbál eleget tenni a Weber-i kritériumoknak, ugye három feltétele volt Webernek, ha és amennyiben magyarázzuk az eseteket, akkor a bocsánatkérés is kipipálva ezzel a levéllel, még akkor is, hogy a bocsánatkérés a »hasznos idióták« kitételnek szólt, ezt az Orbán Viktori nyilatkozatot mea culpázta, az őt nem igazán kedvelő néppárti tagpártok vezetőinek. A másik ugye a plakáttörténet, az a kormányzati kommunikáció szempontjából befejeződött, igen most már nincsen Juncker és Soros a plakáterdőn, itt a nagy kérdés a CEU esete, hogy háromból kettő elég-e a Weberéknek, a meccs igazi végeredményét majd május 26. után fogjuk megtudni” – vélte Szirmay Dávid, a Blikk főszerkesztő-helyettese.

„Látszik, hogy a Fidesz is kompromisszum kész, itt inkább arról van szó, hogy az elmúlt napokban sok liberálisnak is mondható néppárti politikus és párt monda, hogy ki kell zárni a Fideszt, de ez a kisebbség. Most arra játszik a Fidesz és Orbán Viktor is, hogy van a támogatói bázis és a kettő között lévő mérleg nyelve, itt meghatározó szavuk van az osztrákoknak és a németeknek, őket kell meggyőzni arról, hogy a kizárásnak nincsen értelme. Se az EPP-nek se a Fidesznek nem érdeke, hogy ez a vita tovább húzódjon. Én arra számítok, hogy legrosszabb esetben felfüggesztés lesz” – mondta Deák Dániel, a Figyelő főmunkatársa.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kövér László: Az Európai Unió maga tántorog a saját Trianonja felé

Kövér László: Az Európai Unió maga tántorog a saját Trianonja felé

A Trianonból kivezető magyar út és Európa saját Trianonját elkerülő útja ugyanazzal a lépéssel kezdődik, ezt a nemzeti identitáshoz való jog emberi jogként való elismerése, valamint az államok általi kölcsönös és érdemi szavatolása jelenti - jelentette ki az Országgyűlés elnöke pénteken Várpalotán, a Trianon Múzeum újranyitási ünnepségén.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!