2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Orbán Viktor kormánya megalakításáról egyeztetett

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán megbeszélést folytatott politikusokkal a kormányalakításról a Karmelita kolostorban - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

  • Orbán Viktor kormánya megalakításáról egyeztetett

A Facebookon közzétett fotó alapján a Karmelita kolostorban megtartott tanácskozáson Orbán Viktor miniszterelnök mellett Csák János, Gulyás Gergely , Lázár János, Nagy István , Nagy Márton, Navracsics Tibor, Palkovics László, Pintér Sándor, Rogán Antal, Semjén Zsolt, Szalay-Bobrovniczky Kristóf és Varga Judit vett részt. 

A Mandiner kiszúrta, nem volt ott az egyeztetésen Varga Mihály pénzügyminiszter és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, de rájuk állítólag stabilan számít az új kormányában is Orbán Viktor, csak éppen ők „igazolt távollévők” az egyeztetésről, mivel mindketten éppen úton vannak: Szijjártó nemrég Spanyolországból jelentkezett élőben az olajembargó ügyében, és azóta már Marokkóban van, valamint hivatalos úton szintén Marokkóban tartózkodik Facebook-posztja szerint Varga Mihály is.

Olyan kormányra van szükség, amely képes megvédeni Magyarországot

Emlékezetes, múlt hét pénteken Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak adott interjújában megjegyezte, 

Teljesen más kormányzati vagy miniszteriális szerkezetben állunk föl, mint ahogy korábban ezt a választópolgárok megismerhették. 

Mint részletezte, sok új embert akar behozni, tehát „nagyon sok és mélyreható változás következik, minthogy a világban is sok és mélyreható változás következett be”. Orbán Viktor úgy értékelt, a migránsválság maradni fog, sőt a nyomás erősödik délről. Hozzátette, az oroszok elleni embargóval kizárjuk a világpiacról az orosz gabonát, a háború miatt kiesik az ukrán gabona, éhínség lesz számos olyan területén a világnak, ahonnan eddig is migránsok érkeztek Európába, ez a nyomás nőni fog. Kitért a pandémiára is, amely mint mondta nem ment még el, „és kiderült hogy nem vagyunk fölkészülve, az egész világ nincs fölkészülve egy ilyen típusú járványra. Ha egy új jön, arra is föl kell készülni, tehát a pandémia kérdésköre is része marad a gondolkodásnak és a kormányzati munkának”.  

− És a harmadik, hogy itt van a háború. Tehát egy veszélyes világ köszöntött ránk. Együtt jelentkeznek ezek a veszélyek. Olyan kormányt kell alakítani, amely ezekkel szemben képes megvédeni Magyarországot. (...) Úgyhogy sok szempontot kell összenéznem, és úgy látom, hogy ebből az erdőből, ahol most vagyok, úgy valahogy legkésőbb május végére kijutunk, tehát be tudom mutatni a közvéleménynek a magyar kormány tagjait 

− mondta a miniszterelnök.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!