2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Orbán Viktor: Június elejéig akár 7 700 000 embert is beolthatunk

Orbán Viktor miniszterelnök az azonnali kérdések órájában válaszolt a neki feltett kérdésekre a Parlamentben, melyet a Hír TV élőben közvetített.

  • Orbán Viktor: Június elejéig akár 7 700 000 embert is beolthatunk

 

16:51

"Ezen a rendszeren nem kell változtatni"

Orbán Viktor arról is szólt, hogy a fő kérdés, hogy a kormánynak a klubokkal, vagy a szakszövetségekkel állapodik meg a pénzelosztásról. Az a döntés született, hogy a sportági szakszövetségekkel állapodtak meg - tette hozzá. A szakszövetségeké a döntés, hogyan osztják el a klubok között a pénzt, ezen a rendszeren nem kell változtatni - zárta szavait. 

 

16:48

Orbán Viktor: sportági szakszövetségek viselik a felelősséget

Orbán Viktor Steinmetz Ádám (Jobbik) kérdésére azt mondta, hogy ez a magyar parlament ülésterme, ezért érdemes komolyan felvetni egy témát. Egyetlen sportág esetében sem visel felelősséget egyetlen parlamenti képviselő, és miniszter sem - tette hozzá. A sportági szakszövetségek viselik a felelősséget - mondta a kormányfő. Az olimpia után mindegyik sportági szakszövetséggel leülünk, és értékeljük az eredményeket, és annak függvényében kötünk új megállapodásokat - mondta a kormányfő. 

 

16:43

Miért védi a Gyurcsány család Czeglédyt?

Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője Ki állhat az Ördög ügyvédje blog mögött - címmel tett fel kérdést. Völner Pál, az Igazságügy Minisztérium parlamenti államtitkára azt mondta, hogy továbbra is kérdéses, hogy a Gyurcsány család miért védi Czeglédyt. 

 

16:38

Orbán Viktor: A halál és fertőzés ellen csak az oltás a megoldás

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy minden erőnket megfeszítve azon dolgozunk, hogy legyen elegendő vakcina, és azt a megfelelő helyre eljuttassuk. Háborús időket leszámítva nem kell egy országnak egy ilyen logisztikai műveletet végeznie. A halál és fertőzés ellen csak az oltás a megoldás. Önök oltásellenesen, miközben az egyik képviselőjük aláírta az orosz vakcina elleni petíciót, majd pedig beoltotta magát az orosz vakcinával. Ez sokat elmond Önökről - zárta Orbán Viktor. 

 

16:35

Orbán Viktor: Hazugságokról nem tudok vitatkozni

Orbán Viktor Szabó Tímeának (Párbeszéd) azt válaszolta, hogy a baloldali képviselők nem mondanak igazat. Ha megnézik az uniós statisztikákat, akkor világos lesz, hogy mi a helyzet a halálozással. Míg nálunk mindenki Covid-halott, aki a halál pillanatában Covidos volt, addig sok uniós országban nem így van - mondta a kormányfő. Hazugságokról nem tudok vitatkozni - tette hozzá. Az unió középmezőnyében van az ország a többlethalálozást tekintve. 

 

16:31

Orbán Viktor: A kormány nem adja magántulajdonba az egyetemeket

Orbán Viktor szólt arról is, hogy a képviselőasszony folyamatosan téved. A magyar kormány nem adja magántulajdonba az egyetemeket, az alapítványok vagyona csak oktatási célra fordíthatók. Nekem 2010-ben el kellett mennem Moszkvába, hogy az Önök szövetségesei által eladott 25 százaléknyi Mol részvényt visszaszerezzem. Most pedig ezt betesszük a magyar egyetemekbe, ahol az jó helyen van - mondta a kormányfő. 

 

16:29

Az LMP szövetségesei privatizálták a ménesbirtokot

Orbán Viktor Schmuck Erzsébetnek (LMP) azt válaszolta, hogy a mezőhegyesi Ménesbirtokot az LMP szövetségesei privatizálták, míg a mostani kormány visszavásárolta. Ráadásul a Jövő Nemzedék Alapítvány földtulajdona nem fog átmenni magántulajdonba, mivel azt is az Önök szövetségesei privatizálták - tette hozzá. Legközelebb, ha ilyen kérdést tesz fel, akkor jobban készüljön fel. 

 

16:25

"Hagyjanak fel az oltásellenes kampányukkal"

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy sokkal jobban haladnánk, ha a baloldal nem lenne oltásellenes. Ha az ember előveszi azt a határozatot, amit Önök nyújtottak be, akkor ennek a beadványnak a második aláírója Ön volt. Hagyjanak fel az oltásellenes kampányukkal - zárta a kormányfő. 

 

16:22

Orbán Viktor: Visszautasítom az egészségügyben dolgozókat ért rágalmakat

Orbán Viktor Vadai Ágnesnek (DK) azt mondta, hogy a válság kezdete óta minden napot azzal töltöttek, hogy a magyar emberek életét megmentsék. Minden gondolatunkat és percünket ez kötötte le. Magyarország ezzel a feladattal jól birkózott meg, mivel az unióban a másodikak vagyunk. Ezzel párhuzamosan Önök folyamatosan gátolták a védekezést kamuhírekkel, álvideókkal, és oltásellenességgel. Elismeréssel tartozunk az egészségügyben dolgozókkal, és nem vádaskodással - mondta a kormányfő. Visszautasítom az egészségügyben dolgozókat ért rágalmakat - tette hozzá. 

 

16:18

Orbán Viktor: Önök a válság idején nem adtak, hanem csak elvettek

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Szakács László korábban megszavazta a 13. havi bér elvételét, a 13. havi nyugdíj elvételét, a gyes időtartamának csökkentését, a fizetős egészségügyet, a tandíjat, az ingatlanadót, és az IMF-hitel felvételét. Önök a válság idején nem adtak, hanem csak elvettek. 

 

16:16

Több ezer milliárd forint a vállalkozások támogatására

Orbán Viktor Szakács Lászlónak (MSZP) azt válaszolta, hogy a járvány alatt a kormány kétszer adott bértámogatást. 16 611 vállalkozás kapott 31 milliárd forintot. Később 76 milliárd forintot adtak a vállalkozások segítésére. 3100 milliárd forintos beruházási támogatást is kaptak a vállalkozások - tette hozzá. A kkv-k 10 millió forintos kamatmentes kölcsönt kapnak, és ezt 3 évig nem kell törleszteni, az utóbbi 4 ezer vállalkozás igényelte. Orbán Viktor beszámolt arról, hogy májusban is kifizetik a bértámogatást, valamint eltörölték a teraszdíjat. 

 

16:11

Orbán Viktor: Önök oltásellenesek

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a halálozások számát és arányát tekintve az uniós adatszolgáltatást érdemes elolvasni. Teljesen nyilvánosak az uniós adatok. Az unióban a középmezőnyben vagyunk a halálozást tekintve. Önök igazságtalanul támadják a magyar egészségügyet, mivel a baloldal állításaival szemben a magyar egészségügy képes ellátni a betegeket - mondta a kormányfő. Önök oltásellenesek, és ez az igazi veszély, mivel lebeszélik az embereket az oltás felvételéről, és akik emiatt meghalnak, azokért Önök viselik a felelősséget - tette hozzá. 

 

16:09

Orbán Viktor: A Jobbik frakcióvezetője nyegle és faragatlan módon beszél a halottakról

Orbán Viktor miniszterelnök azt válaszolta, az elmúlt 24 órában 176 ember halt, és 1936 ember fertőződött meg. A beoltott személyek száma több mint 3,6 millió, míg két oltást több mint 1,6 millió ember kapott. bízik benne, hogy május elejére elérjük a 4,5 millió beoltottat, míg június elejére a 7,7 milliót - mondta a kormányfő. A halál az komoly dolog, mindenki, aki meghal, az valakinek a rokona. Ha halálról van szó, akkor kellő komolysággal kell beszélni, de a Jobbik frakcióvezetője nyegle és faragatlan módon beszél a halottakról. Mi a halottainknak megadjuk a végtisztességet, és a hozzátartozókat segítjük. Az országot pedig újraindítjuk, mert az ország élni akar 

- mondta a kormányfő. 

 

16:05

Ismét sérteget a Jobbik elnöke

Elsőként Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője kérdezi a kormányfőt. A politikus ismételten sértegetésbe kezdett. 

 

Origo, HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Tisztességtelenül és jogszerűtlenül járhatott el Magyarék honlapja + videó

Tisztességtelenül és jogszerűtlenül járhatott el Magyarék honlapja + videó

„Valakitől kaptunk egy adatvédelmitájékoztató-mintát, és azt kitettük. Ennyi történt. Nem akartunk érte külön fizetni” - ezt maga Magyar Péter nyilatkozta a Magyar Nemzet riporterének. Az ügyben most megszólalt Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke is.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!