2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Orbán Viktor is beszállt a Fidesz telefonkampányába

Hír TV

2018. április 7., szombat 15:13, frissítve: szombat 17:51

A miniszterelnök is belevetette magát a mozgósításba. Orbán Viktor abból a budaörsi épületből telefonálta fel választóit, ahol pénteken stábunk is forgatott, mivel információink szerint közszolgákat is bevontak a Fidesz-kampányba. A Jobbik szerint más munkahelyeken arra kényszerítik a dolgozókat, hogy a kormánypártra szavazzanak.

Több munkahelyen is be kell mutatniuk a dolgozóknak olyan mobiltelefonnal készített fényképet, amely bizonyítja, hogy a Fideszre szavaztak – állítja a Somogy megyei 3-as választókerület jobbikos jelöltje. Steinmetz Ádám Facebook-oldalán azt javasolta megoldásként, hogy a szavazó húzza be az X-et a Fideszre, fotózza le, majd kérjen másik szavazólapot arra hivatkozva, hogy elrontotta.

„Ha bármelyik munkáltató ilyen aljasságra kényszeríti, visszaélve az álláslehetőséggel a választópolgárt, akkor, ha nem akarja elveszteni a munkahelyét, ezt meg kell tennie, viszont akkor megteheti azt is, hogy kér egy másik szavazólapot, és rontottá nyilvánítja a munkáltató által kért szavazást” – tanácsolta Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője is.

„A visszaszámlálás megkezdődött, néhány óra múlva választunk. Én egy telefonközpontból beszélek most.”

Telefonközelben van a miniszterelnök is. Személyesen kereste fel azokat az aktivistákat, akik még az utolsó napokban is folyamatosan hívják az adatbázisukban szereplőket, és arra buzdítják őket, hogy a Fideszre szavazzanak.

„A kampány végére a dolgok leegyszerűsödtek, arról kell döntenünk, hogy beengedjük-e a bevándorlókat Magyarországra, vagy megvédjük Magyarországot. Arról kell döntenünk, hogy azt a gazdasági erőt és pénzt, amit megkerestünk, a gyermekeinkre, az unokáinkra, családtámogatásra, az idősekre vagy a bevándorlókra kell elköltenünk” – fogalmazott Orbán Viktor.

Pénteken stábunk is járt abban a Budaörsi úti irodaházban, ahonnan a miniszterelnök is bejelentkezett. Egy fiatalember el is árulta akkor, mit kell közölniük a felhívottakkal:

„Jó napot kívánok, XY vagyok, a Fidesz–KDNP munkatársa, és az ügyben keresem, hogy most vasárnap országgyűlési választás lesz, hazánk sorsa a tét, unokáink, jövőnk, gyerekeink sorsa, és arra szeretném kérni, hogy mindkét szavazatával támogassa a Fidesz–KDNP-t.”

Információink szerint kormánytisztviselőket is bevontak a telefonos kampányba, de ezt a munkát végző cég nem ismerte el.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!