2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Orbán Viktor: A jövő hét közepén meglesz a 4 millió beoltott is

Orbán Viktor a Kossuth Rádióban elmondta, hogy a következő lépés az lesz, hogy a szolgáltatások széles köre megnyílik a védettségi igazolvánnyal rendelkezők előtt.

  • Orbán Viktor: A jövő hét közepén meglesz a 4 millió beoltott is

Orbán: A nyitást nem a WHO véleményétől tettük függővé

Orbán Viktor a beszélgetés elején azt mondta, hogy a WHO vezetőjével izgalmas beszélgetést folytatott. Az érdekelte, hogy lesz-e még egyszer ilyen vírus. A nyitást nem a WHO véleményétől tettük függővé - tette hozzá. 

Ez történik 4 millió oltott felett

A jövő hét közepén meglesz a 4 millió is. Orbán Viktor elmondta, hogy a következő lépés az lesz, hogy a szolgáltatások széles köre megnyílik a védettségi igazolvánnyal rendelkezők előtt.Megnyílik a színházak, a tánc és zeneművészeti események, a cirkusz, az edző és fitnesz termek, a jégpályák, az állatkertek, a fürdők és uszodák, a játszóházak, a sportesemények, a kalandparkok, és kinyithatnak a szállodák, és kinyitnak az éttermek belső helységei is. 

Továbbra is az oltás pártján kell lenni

Orbán Viktor szólt arról is, hogy a felnőtt lakosság fele védett lesz a jövő hétre, de ennek ellenére további regisztráció kell. Most indult egy új internetes felület, hogy időpontot lehet kérni - tette hozzá. Továbbra is az oltás pártján kell lenni - mondta a kormányfő.Az oltásellenesek hangja erős, a teljes baloldal ide tartozik. 

Az oltásellenesség mostani formája a vakcinák hatékonyságát vonják kétségbe. 

Az egy oltással rendelkezők között egy százalék a visszabetegedési arány

Messze 50 százalék fölött volt az iskolákba és óvodákba járó gyerekek aránya - mondta a kormányfő. Mindig van vita a vakcinák hatékonyságáról, és most is világossá tették, hogy az egy oltással rendelkezők között egy százalék a visszabetegedési arány - ismertette Orbán Viktor. 

Oltani fogják a 16-18 év közöttieket

Orbán Viktor arról is beszélt, hogyha mindent magyar beoltottak, akkor a világból is érkezhetnek a magyarok oltásra. A 16-18 év közöttiek beolthatóak Pfizerrel, ezért annyi Pfizert kell elkülöníteni, ami elég ennek a korosztálynak. Az ő oltásuk rendjéről a következő napokban tesznek közzé információkat. Mi még nem vállaljuk, hogy a 12-16 év közöttieket lehet oltani - tette hozzá. 

A kormánynak cselekvőképesnek kell lennie

Orbán Viktor a veszélyhelyzet meghosszabbításáról azt mondta, hogy az ország cselekvőképességét fenn kell tartani, a kormánynak cselekvőképesnek kell maradnia, mivel a járványhelyzet nem múlt el. Jól döntöttünk, hogy beadtuk ezt az indítványt - tette hozzá.Látható, hogy lépésről lépésre újraindítjuk az országot, de a kormánynak akcióképesnek kell lennie. 

Orbán Viktor: Több tiszteletet az embereknek

Orbán Viktor közölte, hogy az emberben van egy rossz érzés, amikor a halottak számával vívnak politikai csatát. Több tiszteletet az embereknek, épp elég nagy baj, ha egy is meghal - tette hozzá.Valahogy mégiscsak beszélni kell erről, de több méltósággal kéne tenni. Nem szívesen veszek részt a halálozási statisztikákról szóló vitáiban. 

Orbán Viktor elmondta, hogy Magyarország egy tartható pozícióban van a halálozásokat tekintve az utolsó békeévhez képest. Itthon nem tesznek különbséget aközött, hogy Covidban halt meg, vagy Coviddal halt meg. 

Rengeteg érdek van a vakcinák körül

Orbán Viktor szólt arról is, hogy túl sok érdek van a háttérben a vakcinák körül. A gyógyszergyárak érdeke is közbeszól, így sok esetben nem lehet tudni, hogy pénz vagy szakmaiság van a vakcinák körüli vitákban. Politikai vita is kialakult a vakcinák körül, de Magyarország ebből kimaradt - mondta a kormányfő. Csak jó és rossz vakcina van, nem keleti és nyugati - tette hozzá. Ha életről van szó, akkor nem szabadna politikát csinálni belőle. Németországban is egyre többen teszik félre a politikát.Most azért állunk jól az oltásokkal, mert Magyarországnak senki nem mondhatja meg, hogy mit tegyen, vagy mit ne tegyen.  

A gazdaság újraindításának a költségvetése

Orbán Viktor szólt arról is, hogy a jövőben is egy-egy rendelettel lehet módosítani kell a költségvetést, mivel gyorsan változnak a dolgok.A 2021-es módosított és a 2022-es költségvetés is a gazdaság újraindításáról szól.  

Megindítottunk hatalmas lakásfelújítási programot, több százmilliárd forint jutott a vállalkozásoknak, sok minden megindult.

Most előre kell nézni

Orbán Viktor elmondta, hogy a pénteki brüsszeli megbeszéléseken nincs miről tárgyalni, mivel a pénzügyi kérdések rendezve vannak. Az unió jövőjét érintő kérdések ennél sokkal fontosabbak - tette hozzá.Szeretném látni, hogyan készül fel az unió egy hasonló járványhelyzetre, és hogyan alakul az új amerikai adminisztrációval való kapcsolat, és nem szorul-e be az unió Kína és az USA közé. 

A vezetésnek is megvan a maga szabályrendszere - tette hozzá. Most előre kell nézni. 

A járvány után a helyreállítási alapról tárgyal Orbán Viktor Brüsszelben

Brüsszelben tárgyal ma az Európai Bizottság elnökével Orbán Viktor kormányfő. Ursula von der Leyen és a magyar miniszterelnök a pandémia elleni védekezésről, az oltási kampányról és a koronavírus-járvány utáni gazdasági helyreállítási alap felhasználásáról egyeztet. A megbeszélés legfontosabb témája az a mintegy 5800 milliárd forintnak megfelelő euró lesz, ami az újraindításhoz nyújt segítséget.

Origo/Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!