2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Orbán Viktor: Egyetlen magyar sincs egyedül

Ameddig nem csökken a halálozások száma addig nem lehet lazítani a budapesti és Pest megyei korlátozásokon - nyilatkozta a miniszterelnök a Kossuth Rádióban. Orbán Viktor hozzátette: legközelebb jövő hétvégén kerülhetne napirendre az enyhítések. A kormányfő szerint az oktatási rendszer és a pedagógusok jól vizsgáztak az érettségik során, de jelenleg nem indokolt az iskolák újranyitása. Orbán Viktor kiemelte: a magyar iparnak elő kell tudni állítani a védekezéshez szükséges eszközöket.

  • Orbán Viktor: Egyetlen magyar sincs egyedül

 

Orbán Viktor elmondta, hogy folyamatosan figyelte az egészségügyi eszközök beszerzését. Miközben a légihíd működik, és több hónapra elegendő eszköz van, de saját gyártás nélkül nincs biztonság. Folyamatos a védekezéshez szükséges eszközök gyártása vagy éppen a felkészülés erre - mondta a kormányfő. Ha igazán nagy baj van, akkor Magyarország csak saját magára számíthat. 

07:44

Azt kell bizonyítani ebben a válságban, hogy a magyar állam hűséges a magyar állampolgárokhoz

Orbán Viktor az egészségügyi védőeszközök beszerzéséről azt mondta, hogy nem a mostani az első válság, amit látott. Azt kell bizonyítani ebben a válságban, hogy a magyar állam hűséges a magyar állampolgárokhoz - tette hozzá. Ha baj van, akkor nem hagyja őket magára - mondta a kormányfő.   

07:42

Egyelőre nem látni a feltételeit annak, hogy a nyári szünet előtt újaindul a megszokott iskolai oktatás

Orbán Viktor egyelőre nem látja a feltételeit annak, hogy a nyári szünet előtt újaindul a megszokott iskolai oktatás. A szülők nagyon kevesen adják be a gyerekeiket az intézményeke. Egyelőre nincsen nagy nyomás rajtunk ebben az ügyvben - tette hozzá. 

07:41

Nagyon nagy eredmény a digitális oktatásra való átállás

Orbán Viktor szólt arról is, hogy az oktatásban sok vita hitbéli kérdés. Most nagyon sok tapasztalatot sikerült összegyűjteni, kiváló tanáraink vannak, és sikerült átállni a digitális oktatásra, nagyon kevés zökkenő volt, és ilyen sehol nem volt Európában - mondta a kormányfő. Orbán Viktor közölte, hogy

a szülők is nagyon komoly szerepet vállaltak, miközben a pedagógusok hibátlan munkát végeztek.

Az érettségi lebonyolítása jól sikerült, és a diákok 3 százaléka mondta, hogy nem ment el. Jól vizsgázott az oktatási rendszer. 

07:38

Amíg nem csökken Budapesten és Pest megyében a halálozások száma, addig nagyon óvatosnak kell lenni

Orbán Viktor felhívta a figyelmet, hogy a maszk használata és a védőtávolság megtartása továbbra is nagyon fontos. Mi mindig az élet oldalán állunk, és az élet újraindítása mellett állunk, de sokan azt mondják, hogy óvatosnak kell lenni. Amíg nem csökken Budapesten és Pest megyében a halálozások száma, addig nagyon óvatosnak kell lenni - mondta a kormányfő. Az újabb intézkedésekről jövő héten dönt a kabinet. 

07:36

Az orvosok sokkal óvatosabbak, mint az átlagemberek

A kormányfő szerint senki ne higgye, hogy virológus szakemberek lettünk volna attól, hogy több ezer oldalnyi elemzést elolvastunk. A döntés felelőssége a politikusoké, és azt vállalni kell, de senki ne higgye, hogy jobban értünk a virológiához, mint a tudósok - mondta Orbán Viktor. A kormányfő közölte, hogy az orvosok sokkal óvatosabbak, mint az átlagemberek. 

07:34

Orbán Viktor: Nem szabad átesni a ló másik oldalára

Orbán Viktor miniszterelnök a beszélgetés elején azt mondta, hogy akkor leszek elégedett, ha megöltük a vírust, és az csak akkor teljesül, ha lesz vakcina. Továbbra is fontos, hogy megfontoltak legyünk. Nem szabad átesni a ló másik oldalára, és nem szabad úgy tenni, mintha megszűnt volna a járvány - tette hozzá. 

07:32

1921 aktív koronavírus-fertőzöttből 1199 budapesti vagy Pest megyei

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19),ezzel 3178 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma, írja a kormányzati tájékoztató portál. Meghalt újabb 9 idős krónikus beteg. Ezzel 392 főre emelkedett az áldozatok száma, 865-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1921 fő. Az aktív fertőzöttek 62%-a, a meghaltak 79%-a, a gyógyultak 54%-a budapesti vagy Pest megyei. 1132 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 74-en vannak lélegeztetőgépen. 28 új azonosított beteg van, a felük budapesti vagy Pest megyei. A fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthonban 41 főre nőtt a meghalt betegek száma.

07:19

Gulyás Gergely: Karácsony Gergely tegye egyértelművé az álláspontját

A kormány azt várja Karácsony Gergelytől, tegye egyértelművé az álláspontját - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján. Gulyás Gergely a Kormányinfón a koronavírus-járvány lelassulásáról, az új fertőzöttek számának csökkenéséről is beszámolt.

07:08

Orbán Viktor részvételével üléseztek a koronavírus-akciócsoportok

Újabb ülést tartottak a koronavírus-járvány miatt létrehozott akciócsoportok vezetői, erről tett közzé két bejegyzést a Facebookon Orbán Viktor miniszterelnök. Az elsőn, egy videón a Fidesz elnökségi üléséről tart a Karmelita kolostorba, a második bejegyzésben az ülés végéről írt és arról, hogy reggel a miniszterelnöki rádióinterjúban ad újabb tájékoztatást.

07:07

Szokásos pénteki reggeli kormányfői interjú

Orbán Viktor ismételten interjút adott a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorának.

 

Origo.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Többen vízbe fúltak a La Manche csatornán

Többen vízbe fúltak a La Manche csatornán

Legalább öt migráns, köztük egy négyéves kislány életét vesztette az észak-franciaországi Wimereux tengerpartjánál, amikor keddre virradóra megpróbáltak átkelni a La Manche-csatornán Nagy-Britannia irányába - erősítették meg rendőrségi források a La Voix du Nord című regionális napilap értesülését, de a tragédia körülményeiről egyelőre nem közölték részleteket a hatóságok.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!