2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

Orbán Viktor felkérésére Tarlós István újra indul

Bejelentette a jövő évi főpolgármester-jelöltséggel kapcsolatos döntését Tarlós István. A főpolgármester Orbán Viktor miniszterelnökkel tartott közös sajtótájékoztatót.

  • Orbán Viktor felkérésére Tarlós István újra indul

„A kormány nem vak, látja Budapestet” – kezdte Orbán Viktor a sajtótájékoztatót. Budapestnél hazánkban nincs fontosabb város, így garanciákat adott a kormány a fővárosnak. Hatvan tételből áll azon fejlesztések listája, melyek már folynak, mivel a kormány elkötelezett azok mellett. 2010-2014 között a kormány átvállalta a Főváros 214 milliárdot meghaladó adósságát. A már lezárult beruházásokon túl prioritásnak tartja Orbán Viktor a Várnegyed megújítását, a Kerepesi temető és az Operaház megújítását, valamint a  a Puskás Stadion befejezését. Jelenleg 288 milliárdos nagyságrendet mutat a beruházások összege. Az M4-es autópálya és a hármas metró felújítása Budapest közlekedését fogja megújítani. A kormány célja, hogy Budapest visszanyerje régi fényét - hangsúlyozta a miniszterelnök. 

„Egy komoly országnak a fővárosa is komoly dolgokra vállalkozik” – mondta Orbán Viktor. Budapest a Kárpát medence kulturális és gazdasági központja, tehát egy „büszkeségre okot adó közép európai erőközpontot szeretnénk közösen építeni” – mondta a miniszterelnök, aki ezután megkérte Tarlós Istvánt, hogy induljon a 2019-es önkormányzati választásokon.

A felkérés elfogadásához Tarlós István „kemény feltételeket” szabott a miniszterelnök szerint. A mai nap folyamán Tarlós István részt vesz a kormány ülésén, melyen a fővárost érintő döntések meghozatalánál lesz jelen. 

Tarlós István szerint nem feltételeket, hanem megkötöttségeket fogalmazott meg a folytatáshoz. „Nem volt ebben zsarolási szándék, de bizonyos dolgok hiányában nem folytattam volna a munkát” – fogalmazott Tarlós István. Az ellenzéknek azt üzente, hogyha Soros Györgynek nyolcvannyolc évesen lehetnek tervei, neki is lehetnek hetven évesen progresszív elképzelései. Tarlós István, mivel a kormány és miniszterelnök alapelveivel egyetért, ezért elvállalja a jelöltséget és a választásokon való részvételt. Harminc éve városvezető, erősen élt benne a vágy, hogy a saját életét élje. „Ha valaki ezt a miniszterelnök úr igazán tudja” – mondta Tarlós István. A megkezdett munka befejezése fontos szerinte. „Nem akarok úgy járni mint Demszky Gábor a négyes metróval”. A kormánnyal való súrlódások ellenére létezik olyan együttműködés, melyet nem lenne szabad megtörni, fogalmazott a főpolgármester.

A budapestiek Tarlósnak adnának ismét bizalmat

A Nézőpont Intézet legfrissebb kutatása szerint egyébként Tarlós Istvánnak nem lenne kihívója, ha most vasárnap lenne az önkormányzati választás. A budapestiek 45%-a szavazna rá. Egy közös, eddig még meg nem nevezett, baloldali jelölt 30%-os eredményt érne el, a Jobbik jelöltje 6, az LMP-é pedig 8%-ot kapna.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!