2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Orbán Viktor évértékelőjében a kormányzati munka irányát is meghatározhatja

A Várkert Bazárban mond évértékelő beszédet vasárnap Orbán Viktor. A Magyar Nemzet arról ír, hogy a tavalyi év összegzése mellett, a kormányfő több évre előre meghatározhatja a kormányzati munka irányát. Gulyás Gergely kancelláriaminiszter korábban azt mondta, hogy a miniszterelnök beszédében nagy hangsúlyt kap majd a családok védelme és a nemzeti önállóság is.

  • Orbán Viktor évértékelőjében a kormányzati munka irányát is meghatározhatja

A kormányfő idén 21. alkalommal, az elmúlt hagyományainak megfelelően a Vártkert Bazárban tartja érvértékelő beszédet, a politikai szezon kezdetén. A miniszterelnök 1999-ben meghonosította a „műfajt”. A 2010-es kormányváltás óta elhangzott beszédek közös vonása a távlatosság.

„2011 a megújulás éve, amikor átszervezzük és új alkotmányos alapokra helyezzük Magyarországot, 2012 az elrugaszkodás éve lesz” – hangzott el egy korábbi évértékelőn.

Nyolc évvel ezelőtt például Orbán Viktor a 2014-ig tartó ciklus egészére szóló elsősorban Magyarország gazdasági és társadalmi megújítását célzó tervet hirdetett.

A migrációs válság kezdetével, valamint a Magyarországra nehezedő nemzetközi nyomásra 2016-ban egy kijózanító beszédben hívta fel a figyelmet Orbán Viktor arra, hogy a kultúránkat, Európa kultúráját új veszély fenyegeti: a XXI. századi népvándorlás.

A miniszterelnök azonban egyszer sem tévesztette szem elől a gazdaság, a középosztály és a családok megerősítésének célját sem. Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a kormányfő idei beszédében is ez lesz az egyik fő téma, és Orbán Viktor a legújabb családtámogatási rendszer döntéseit fogja ismertetni. 

„Az, amiről a miniszterelnök be fog számolni, az egy döntéshozatali folyamat része, amelynek van előzménye, és ha lesz lehetőségünk, akkor lesz folytatása is, aminek az alapja az, hogy Magyarország 2010 óta olyan gazdasági teljesítményt mutat, ami alapján a költségvetés, a családtámogatás területén egyre nagyobb feladatot vállalhat, hogy az adórendszerben egyre több kedvezményt kaphassanak azok, akik dolgoznak és közben gyermeket is nevelnek” – mondta Gulyás. 

A Figyelő információi szerint gazdasági témákat, mint a falusi csok felturbózása, a turisztikai fejlesztések, az informatikai és külföldi beruházások elősegítése mellet az adócsökkentéseket is érintheti a kormányfő. Várhatóan Orbán Viktor a május 26-i európai parlamenti választásról és tétjéről is beszél majd. A kormányfő korábban többször utalt már rá: idén egy sorskérdésről kell dönteniük a szavazóknak, hogy egy gyökértelen európai föderáció, vagy a hagyományaira büszke és a nemzetállamok szövetségére épülő Európa megerősítése mellett teszik le a voksukat tavasszal.

A vasárnap 15 órakor kezdődő évértékelő rendezvényt a Hír TV élőben közvetíti.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Lukács Sándor: "A kincs az az üzenet, amit át tudunk adni úgy a lelkekben minél tovább megmaradjon. És te, Gézus… ezeknek az üzeneteknek katartikus átadója voltál... A jó Isten legyen veled."
Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Jakab István rámutatott: A feliratkamara megerősítésre került, kamarai falugazdász hálózat megerősítésre került és a falugazdászok mint falugazdász szaktanácsadók végzik április elsejétől a munkájukat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!