2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Belföld

Orbán Viktor: Egy héttel meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet

Egy héttel meghosszabbítják az oltási akcióhetet - jelentette be a miniszterelnök, a Kossuth Rádióban. Orbán Viktor elmondta: az elmúlt néhány nap sikeres volt az előzetes regisztráció nélküli oltási hetet tekintve, ezért döntöttek a meghosszabbítás mellett. A kormányfő hangsúlyozta: a többség a harmadik oltásért jelentkezett, azonban az átoltottság befolyásolhatja, hogy kis vagy nagy karácsonyunk lesz idén.

  • Orbán Viktor: Egy héttel meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet

 

Minden korábbinál nagyobb nyomásra kell számítani Magyarország déli határain - erről is beszélt a miniszterelnök a Kossuth Rádióban. Orbán Viktor hangsúlyozta: § három ország felől ér bennünket migránstámadás. Ebben az évben eddig több mint 100 ezer illegális határátlépőt állítottak meg a magyar egyenruhások. Orbán Viktor szerint Brüsszelnek abba kell hagynia azt, hogy aki megvédi Európát azt megbünteti. Nem büntetni kell minket, hanem a költségeinket, vagy annak legalább egy tisztességes részét fedezni kell

750 milliárd forinttal csökken a vállalkozók adója

A kormányfő arról is beszélt, hogy a baloldal abban hisz, hogy adót kell emelni, míg a jobboldal szerint, ha csökkennek az adók, akkor munka is van.Most is inkább munkaerőhiány van, mindez pedig azt bizonyítja, hogy a vállalkozóknál több pénz marad, így tudnak több bért fizetni és újabb beruházásokat végrehajtani.Ha munka van, akkor minden van - tette hozzá. 200 ezer forintra nő a minimálbér jövőre, és magasabb lesz mint az átlagjövedelem a baloldal idején. Mindezzel párhuzamos jelentősen csökkennek a munkát terhelő adók, összessen 750 milliárd forintot hagyunk a szektornál - mondta a kormányfő. 

 A baloldal és Brüsszel rezsit emelne

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy fel kell ébreszteni az emberek veszélyérzetét: egyrészt a baloldal minden héten támadja a rezsicsökkentést, és ugyanezt teszi Brüsszel is. A baloldal megemelné a rezsit, míg Brüsszel is extra adót akar kivetni a lakásokra és az autókra is - tette hozzá. 

Orbán Viktor: A rezsicsökkentés működik

Orbán Viktor a rezsiárakról azt mondta, hogy 2013 óta teljesen nyílvánvaló, hogy a rezsicsökkentés működik. Míg Nyugaton meggyötri a mostani magas rezsiár a háztartásokat, addig nálunk nem ez a heyzet - tette hozzá.A magyar rendszer jó, és segíti a családokat. A piac nem valami mennyből ránk ereszkedett szablyrendszer, hanem mi döntünk róla -mondta a kormányfő. Nem szabad bedőlni a balodalnak, és kiderült, hogy a rezsicsökkentésből nem lett baj. Amit a baloldal beszél a rezsicsökkentés kapcsán, az a butaság - tette hozzá.A magyar kormány nem a multik oldalán. hanem az emberek mellett áll. 

"Nem leszünk bevándorlóország"

Mindenre ad pénzt Brüsszel, ami segíti a migrációt, így Soros György szervezetei is - mondta a kormányfő. Orbán Viktor közölte, hogy a legújabb német komrányprogram is célként jelöli meg a bevándorlást, és bevándorlóország akar lenni. Mi nem akarunk bevándorlóország lenni, és nem egyeztethető össze ez a német állaásponttal. Valahogyan együtt kell élni az unióban ezen nézeteknek - tette hozzá. 

Orbán Viktor: Folyamatosan nőni fog a migrációs nyomás

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy aki szeretne belépni Magyarországra, annak el kell mennie az adott ország nagykövetségére, és ott kell beadni a papírokat. A migrációra vonatkozó szabályokat békeidőre írtuk, de most nem békeidő van. Brüsszel ragaszkodik régi szabályokhoz, és ezek most bajt hoznak a nyakunkra - tette hozzá. A baj nőni fog, mert Afganisztánt elhagyja 30-50 ezer ember naponként - mondta a kormányfő.Minden hónapban egyre nagyobb nyomás lesz, és Brüsszelnek abba kell hagynia azt, hogy megbünteti azokat, akik megvédik Európa határait. 

Az EU szerint ezt a 100 ezer embert be kéne engedni

Orbán Viktor a migrációról azt mondta, hogy három irányból ér minket támadás: Olaszország felől, a lengyel-belarusz határon, és a balkáni útvonalról is.A nyomás három irányból egyszerre nő.Több mint 100 ezer migránst állítottunk meg a magyar határon idén - tette hozzá.Ez 100 ezer bűncselekményt elkövető ember, illegális határátlépést követtek el.Nem bezárjuk őket, hanem a kerítés másik oldalára visszavisszük őket, de ez nem tetszik az uniónak, és ők beengednék ezt a 100 ezer embert - mondta a miniszterelnök. 

Orbán Viktor. Van elegendő kapacitás még

Orbán Viktor elmondta, hogy mind az orvosok, mind az ápolók bére jelentősen nőtt az elmúlt években. Az eszközeink megvannak, a lélegeztetőkészülékek renndelkezésre állnak, és egyelőre még ember is van elég - mondta a kormányfő. Van még ki nem nyitott járványkórház - tette hozzá. Mindenki emberfeletti munkát végez.Nagyságrendekkel nagyobbak a magyar egészségügyi kapacitások, mint Nyugaton.Ezek a kapacitásokat a jövőben is életben kell tartani - mondta a kormányfő. 

December 20-tól érkeznek a gyermekeknek való vakcinák

A kormányfő arról is beszélt, hogy egyetlen emberről sem mondana le. Úgy kell hozzáálni a dologhoz, hogy mindenkit arra kell buzdítani, hogy vegye fel a harmadik oltást. Aki rám hallgatott korábban, annak megmentettük az életét - tette hozzá. Orbán Viktor közölte, hogy még mindig nagyon fiatal a vírus, és azért nincsen igaza az oltáselleneseknek, mert a tudósok folyamatosan dolgoznak a megoldáson. A világban nagyon hosszú idő után dőlt el, hogy az 5-11 évesek olthatóak - hívta fel a figyelmet. Most azt meri mondani az egyik nagy gyógyszergyártó, hogy ajánlja a gyermekek beoltását.Kétmillió vakcinát szereztünk, és december 20-tól érkeznek a vakcinák. Ha tehetik, akkor oltassák be a gyermekeiket. 

Életmentő a harmadik oltás

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a harmadik oltás nemcsak meghosszabbítja, hanem meg is erősíti a védelmet a koronavírussal szemben. Életmentő a harmadik oltás. A kormány nem dönti el előre, mit fog csinálni, és minden rosszat szeretne elkerülni - tette hozzá. A megoldás a harmadik oltás, a zárás pedig csak lasssítás - mondta a miniszterelnök. 

Orbán Viktor: Egy héttel meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet

Orbán Viktor az oltási akcióhétről azt mondta, hogy reménykedett a sikerben. Nehéz kiismerni a magyarokat - tette hozzá. Az adóbevallásnál is több hónap áll rendelkezésre, mégis a legvégén intézik a dolgokat. A kormányfő szerint, aki nem volt oltásellenes, az kihasználta a lehetőséget.Egy héttel meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet. 

A legtöbben a harmadik oltást veszik fel, és ez döntő jelentőségű. Idén lehet nagykarácsony, ha a haramdik oltást felvevők aránya megnő, nálunk 20-21 százalék vette fel eddig, míg Európában csak 6-7 százalék - mondta a kormányfő. 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!