2022. 05. 24. Kedd Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk - Olvasunk a sorok között

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 03:00

Belföld

Orbán Viktor: Egy bizonyos határon nem lehet túlmenni

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozott.

Orbán Viktor a beszélgetés elején azt mondta, több esetben túl messzire ment a baloldal a járványkezelés bírálatában. Persze lehet mindent jobban csinálni, de ha túl messzire megy, akkor félreérti a helyzetét - tette hozzá. A kormányfő szerint a pártoknak tudniuk kell, hogy az egészet szolgálják. Orbán elmondta, amikor úgy támadják a járványkezelést, hogy lebeszélik az embereket arról, hogy ők is a védekezés részesei legyenek, akkor az egész ellen tesznek.

Egy bizonyos határon nem lehet túlmenni.

Ezt jó lenne kivenni a választási kampányból

Az Operatív Törzs lassan kétvéves lesz, és nagyon sokan dolgoznak azon, hogy a megmentsék az emberéleteket, és nem érdemlik meg ezeket a támadásokat. Orbán Viktor úgy látja, a vírus elleni védekezés kérdését ki kellene vonni a választási kampányból. 

Minden kormányzati döntést a magyar emberek biztonsága vezeti

Minden kormányzati döntést a magyar emberek biztonsága vezeti - mondta a kormányfő. Orbán Viktor közölte,

mindig kell tartalék vakcinából, de ráhagyással dolgoznak, és a készletek egy része elveszíti a szavatosságát.

Éppen ezért egy részét odaadják azon országoknak, akiknek szüksége van rá, és nem semmisítik meg - tette hozzá. A lejárathoz közelítő vakcinákat megpróbáljuk értelmesen felhasználni.  

Orbán: Nekünk több lábon kell állnunk

Orbán Viktor arról is beszélt, a vakcinát gyárakban gyártják, és a gyáraknak tulajdonosai vannak, akik profitot szeretnének elérni. A gyógyszergyárak nagyon fontosak, de nem szolgáltathatjuk ki magunkat ilyen gyáraknak - tette hozzá.Vakcinabeszerzés szempontjából nem állhatunk egy lábon. Nekünk több lábon kell állnunk. 

Orbán szerint nem szabad lemondani arról, hogy azon országok, akik képesek jó vakcinát előállítani, azokkal megmaradjon a kapcsolat.

Vannak rendkívüli helyzetek

Orbán Viktor az élelmiszerárstopról azt mondta, normális esetben a kormánynak nem kell beavatkoznia az árakba. Vannak rendkívüli helyzetek, és akkor a kormány nem mondhatja, hogy a gazdasági szereplők majd megoldják a helyzetet. 

A kormányfő szerint a világgazdaság belépett a magas inflációs korszakba, és

ekkor a kormány nem várhatja a piaci szereplőktől az árak kiegyenlítését.

Amíg nem kerülnek vissza a dolgok a megfelelő kerékvágásba, addig azonban élni kell - tette hozzá.

Mindnyájunknak be kell menni a boltba, és ki kell fizetni a termékeket, és jobb a korábbi alacsonyabb áron fizetni. 

Orbán Viktor: Brüsszel elhibázott politikája megbukott

Ezen a szinten nem lehet komolyan beszélni - mondta a kormányfő arról, hogy egyes ellenzéki szereplők szerint ő tehet az inflációról. Orbán úgy látja, az energiaárak növekedése miatt ugrottak meg az árak.

Az energiaárak esetében Brüsszel politikája megbukott, mert a klímavédelem szempontjából magas árakat akar

- tette hozzá. Ennek az eredménye lett a magas infláció. Zsákutcába jutott ez a politika.A szociális szempontnak érvényesülnie kell az energiaárakban is. 

Brüsszel további áremelést szeretne, és az autókat is házakat is meg akarják adóztatni.

A családokat meg kell védeni az elszabaduló árakkal szemben, így Spanyolország és Franciaország most vezeti be a rezsicsökkentést - mondta a kormányfő. Pont a rezsicsökkentés terén lehetne egyezség a politikában.

A rezsicsökkentés mellett ki kell tartani

Orbán Viktor szerint akármit is mond a baloldal, a rezsicsökkentés mellett ki kell tartani. A nagy szennyezőknek kell fizetniük, és nem az embereknek - tette hozzá. 

Orbán: Minden eleme fenn fog maradni a mostani családtámogatási rendszernek

Orbán Viktor közölte, hogy az elmúlt 12 évben sok dolog épült fel Magyarországon, így lett egy stabil politikai rendszer, és egy gazdasági rendszer, ami a számok alapján működik. Kiépült egy új adó-és bérrendszer. Kiépült a családtámogatási rendszer, de persze van még munka.

Új elemeket is be kell építeni a családtámogatási rendszerbe, de erre csak akkor lesz lehetőség, ha kapunk még négy évet.

Mi a bevádorlást nem akarjuk követni, és azon dolgozunk, hogy olyan körülmények legyenek, hogy merjenek az emberek gyereket vállalni - tette hozzá.

Minden eleme fenn fog maradni a mostani családtámogatási rendszernek, ha bizalmat kapunk. 

2021-ben a magyar gazdaság fantasztikusan teljesített

A fő cél, hogy a gyermekvállalás ne teremtsen nehezebb helyzetet egy adott család esetében, sőt anyagi előny legyen azokkal szemben, akik nem vállalnak gyermeket - mondta Orbán Viktor.

Mindennek a legvégén az szerepel, hogyha nincs gyerek, akkor nincs jövő

- tette hozzá. Az utóbbi kijelentés pedig már az 1998-as kormányprogramban is szerepelt. 

2021-ben a magyar gazdaság fantasztikusan teljesített, miközben sokakat meggyötört a járvány - mondta a kormányfő. 6 százalék feletti növekedés volt. 

Origo.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bennmaradt az élvonalban a Hertha BSC

A Hertha BSC bennmaradt a német labdarúgó-élvonalban, mivel idegenben 2-0-ra legyőzte a Hamburg csapatát az osztályozó hétfő esti visszavágóján.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!