2021. 10. 27. Szerda Szabina napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 12:50

Belföld

Orbán Viktor: Az államnak segítenie kell a családokat

Újra gazdasági előnnyé kell tenni a gyermekvállalást - jelentette ki Orbán Viktor a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson. A miniszterelnök hozzátette, a magyar népességpolitika alapja, hogy ne éljenek rosszabbul a gyerekesek és legyen saját tulajdonú lakása a családoknak. A kormányfő hozzátette: az édesanyákra kell alapozni a családpolitikát, az egész ország működését pedig családbaráttá kell változtatni, továbbá meg kell védeni a család intézményét és a gyermekeket. Orbán Viktor világossá tette: úgy kell támogatni a családokat, hogy a gazdaság fejlődjön. Ebben pedig úgy kell segítenie az államnak, hogy ne legyen akadálya a családalapításnak.

 

„A család a fenntarthatóság záloga" – ebben a témában rendezik meg immár negyedik alkalommal a Budapesti Demográfiai Csúcsot azzal a céllal, hogy döntéshozók, politikai szereplők, egyházi és civil vezetők, a gazdasági élet és a média szereplői, valamint a tudományos világ képviselői számára platformot biztosítsanak a közös gondolkodásra, az előttünk álló kihívások megvitatására és közös megoldási javaslatok kidolgozására.

Így védekezünk a nyugati baloldallal szemben

Orbán szerint az ország védekezik a nyugati baloldallal szemben. Az egyik legfőbb veszély az LMBTQ-propaganda, ami relativizálja a családokat. A magyar családokat első szinten az alaptörvény védi - mondta a magyar kormányfő. Orbán ezt követően szó szerint idézett az alaptörvényből.

120 ezerrel kevesebb gyermek született volna ezen lépések nélkül

Úgy kell támogatni a családokat, hogy a gazdaság fejlődjön - mondta Orbán. Mindez egyáltalán nem könnyű. Családtámogatásra jut a GDP 5 százaléka - hívta fel a figyelmet.Ez mind szép, de még nem tartunk ott ahol kellene, mert csak az út felénél járunk. Legalább az irányt ismerjük.Ha minden maradt volna a régiban, akkor 120 ezerrel kevesebb gyermek született volna - mondta a kormányfő.2010 óta 41 százalékkal csökkent a terhességmegszakítások száma.

Orbán: Újra gazdasági előnnyé kell tenni a gyermekvállalást

A magyar népességpolitika alapja, hogy ne éljenek rosszabbul a gyerekesek, saját tulajdonú lakása legyen a családoknak, az édesanyákra kell alapozni a családpolitikát, az egész ország működését családbaráttá kell változtatni, és meg kell védeni a család intézményét és a gyermekeket - hívta fel a figyelmet a kormányfő.A modern társadalmakban megszűntek a többgenerációs családok.

Orbán Viktor szerint a rossz gazdasági összefüggés sokakat eltávolít a gyermekvállalástól. Újra gazdasági előnnyé kell tenni a gyermekvállalást.

Orbán: Ez az egyetlen megoldás a népességfogyásra

Orbán Viktor óvott az újmarxista, woke ideológia terjedésétől. Mi be vagyunk oltva a woke-vírus ellen - tette hozzá.A népességfogyásra az egyetlen megoldás, hogy az államnak segítenie kell a családalapítást.

A nyugati civilizáció nem képes reprodukálni magát

A nyugati civilizáció nem képes reprodukálni magát - mondta a kormányfő. Ebben egyébként még egyetértés nincs, hogy ez baj lenne. Orbán szerint egyesek a migráció eszközével akarnak válaszolni a demográfiai problémára.A tömeges migráció valójában az új munkásosztály betelepítésének globális tervét jelenti.

Itt Európában egy ország csak akkor működik, ha tagjai azonos értéket vallanak. Ha ez nincs, akkor egy nemzet menthetetlenül szétesik - tette hozzá. A gazdasági alapon járó utak tarthatatlanok Európában

- mondta a kormányfő.

"A Balkán jövője határozza meg az európai biztonság jövőjét"

A magyar kormányfő szólt arról is, hogy a Balkán jövője határozza meg az európai biztonság jövőjét. Meg kell győzni Brüsszelt, hogy a Balkánt ütközőzónaként használják a biztonság érdekében, ez a múltban sem vált be, és a jövőben sem. A Balkánt integrálandó térségként kell tekinteni. Orbán Viktor ismét kiállt az érintett országok uniós felvétele mellett.

Orbán Viktor: A helyzet nehéz

Orbán Viktor szólt arról is, hogy érzékeny politikai veszteségeket szenvedtünk az elmúlt években: brexit, Trump nem folytathatta a kormányzást, Netanhaju az ellenzéket vezeti, és nem tudjuk, mi történik majd Németországban.A helyzet nehéz.

A magyar kormányfő kiemelte, hogy Csehországgal közösen küzdenek azért, hogy Európa ne felejtkezzen el a keresztény örökségről. Együtt akarjuk lebeszélni az európai vezetőket a migrációról, és hogy támogassák a férfi és nő kapcsolatán alapuló családot.

Orbán Viktor miniszterelnök arról beszélt, hogy a demográfiai csúcs nem csupán tudományos konferencia, hanem számos ország vezetője is részt vesz. Mindez indokolt. A demográfiai kérdések nehézségét nemcsak a felismerések bonyolultsága adja, hanem a tettek is.A demográfiai felismerések kormányzati intézkedéssé alakítása volt a legnehezebb szakmai feladatom 16 év kormányzása során.

Orbán Viktor szerint egyesek szerint nem kell a demográfiai folyamatokat irányítani.

Hír TV/Origo

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Gyurcsány egykori államtitkára újabb posztot kapott a fővárosban

Újabb posztot kaphat Gál J. Zoltán, Karácsony Gergely főtanácsadója Budapesten. 2021. október 27.

3125 új fertőzött, elhunyt 36 beteg

36 beteg halt meg egy nap alatt és 3125 új koronavírusos fertőzöttet találtak itthon. 2021. október 27.

Schanda Tamás: jócskán 250 ezer alatt a nyilvántartott álláskeresők száma

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat októberi adatai szerint a tavaly januárinál is kevesebb a regisztrált álláskereső Magyarországon. 2021. október 27.

Legfrisebb híreink

Szaladt a lopott kerékpárral

A 39 éves férfi egy tatai intézmény kerékpárját ellopta, amit később a nyomozók a lakcímén megtalálták. Az elkövetőt gyanúsítottként kihallgatták.

Hajnali meglepetés

A szécsényi rendőrök befejezték a nyomozást azzal a férfival szemben, aki Rimócon az otthonában bántalmazta ismerősét.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!