2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Belföld

Orbán Viktor: Azok támadják Gruevszkit, akik a bevándorlást pártolják

Ugyanazok a személyek és szervezetek támadják Nicola Gruevszkit, mint akik a bevándorlást pártolják – jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth Rádióban.

  • Orbán Viktor: Azok támadják Gruevszkit, akik a bevándorlást pártolják

A miniszterelnök szokásos pénteki interjújában azt mondta: a politikus olyan országot vezetett, amely a migráció szempontjából kulcsfontosságú volt, nélküle és a magyar határt is nehezebb lett volna megvédeni. Orbán Viktor hozzátette, garantálják Gruevszki biztonságát, a kiadatását pedig a magyar hatóságok vizsgálják majd meg.

„Mindig is úgy gondoltunk Macedóniára és ő rá személy szerint is, mint aki a szövetségesünk. Most az ember tisztességesen bánik a szövetségeseivel. Ha hozzánk fordul, akkor jár neki a tisztességes eljárás. Törvényenkívüliséget mi nem tudunk adni senkinek, hiszen a jogszabályok mindenkire vonatkoznak, de tisztességes eljárást tudunk adni és én örülök is annak hogy nem első eset ez, amikor egy másik állam volt vezetője, vezetői úgy gondolják, hogy Magyarországon tisztességes eljárásban lehet részük” – hangsúlyozta a kormányfő.

Az illegális migrációról szólva a miniszterelnök azt mondta rádióban, a migránskártya és a migránsvízum ügye is azt mutatja, hogy a bevándorlást támogatók védekezés helyett „szállítmányozási ügynökségként” fogják fel az európai intézményeket, szerintük ugyanis ez a kontinens érdeke. Mindezt Magyarország szempontjából különösen előnytelennek nevezte, jelezve ugyanakkor, hogy csak az európai parlamenti (EP) választás után vár minőségi változást.

Az úgynevezett migránskártyákról a kormányfő azt mondta: miközben a pénzmosás elleni harcra hivatkozva folyamatosan „szorongatják az európai emberek torkát a hatóságok”, aközben valakik - úgy tűnik, az Európai Bizottság - névtelen bankkártyákat osztogatnak olyanoknak, akiket nem ismerünk, nem tudni, mit akarnak, és akik közül sokan válnak terroristává, bűnözővé.

Jogos a kérdés, hogy ez miért történik, honnan van a pénz - tette hozzá, megjegyezve, hogy a fideszes európai parlamenti képviselők az ügyet nem hagyják annyiban, fel akarják deríteni.

A „migránsvízumot” úgy kommentálta: ez egy olyan kapunyitás, amelyen az ár ismét betörhet Európába. Az EP egyszer már leszavazta, de most újra napirendre vetetik, és „le akarják nyomni a torkunkon” - mondta Orbán Viktor.

 
Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth rádió stúdiójában.
MTI
 

 Gazdasági kérdésekről is szó volt a műsorban.

Véget ért a száz év magyar magány korszaka, mindenki rájött arra, hogy „velünk együttműködni nem természetellenes, sőt értelmes dolog, sőt megéri” - fogalmazott Orbán Viktor. Aki a magyarokkal együttműködik, jól jár - hangoztatta a kormányfő.

Hozzátette, a közös gazdaságfejlesztési programok nemcsak Magyarországnak és a mai államhatáron kívül élő magyaroknak jók, hanem a szomszédos államok nem magyar állampolgárainak is. 

Elérte, hogy döntés szülessen

Tarlós István főpolgármester jogokat szerzett Budapestnek a kormány és a főváros között létrejött megállapodással - hangsúlyozta a miniszterelnök.

Tarlós István elérte, hogy közös döntés szülessen a budapesti fejlesztésekre szánt kormánypénzekről - közölte a miniszterelnök. Hozzátette: Budapest olyan pénz fölött kapott döntési jogot, amely nem az övé, hanem a központi kormányzati költségvetésből származik, ezért „Tarlós István nem feladott, hanem megszerzett jogokat a fővárosnak”.

Hangsúlyozta: most, hogy a magyar gazdaság lendületben van, az újonnan létrejött Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa beválhat Budapestnek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Miközben Brüsszelben ujjal mutogatnak Magyarországra, hogy a jogállamiságot támadás éri, addig Budapesten nem tiltanak be semmilyen konferenciát, pedig az Európai Unió központjában a demokrácia szíve kellene, hogy dobogjon. Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátorral, influenszerrel készített interjút Velkovics Vilmos a CPAC Hungray rendezvényén a Millenárison. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!