2020. december 2.,
szerda, Melinda, Vivien napja

Orbán Viktor: A világpolitika legkorruptabb embere Soros György

Magyar Nemzet

2020. november 20., péntek 08:28, frissítve: péntek 17:15

Soros György fenyegeti Magyarországot, és Lengyelországot – szögezte le Orbán Viktor a Kossuth Rádióban. Mint mondta: a napokban Soros egy írást tett közzé, ami tele van fenyegetéssel.

A miniszterelnök hangsúlyozta: ma a világpolitika legkorruptabb embere Soros György, rengeteg politikust fizet, azokat is, akik most zsarolni akarják Magyarországot és Lengyelországot uniós pénzekkel.

Hozzátette:

nem szokatlan jelenség, hogy gátlástalanul lehet hazugságot terjeszteni Magyarországról, de az tényleg túl van már mindenen, hogy Soros leírja, Magyarországon egyes vidéki településeken nincs titkos szavazás.

Orbán Viktor kijelentette, az uniós háttér tárgyalások tekintetében többfajta megoldás lehetséges, de a lényeg, a jog szempontja döntsön ne a politika. Például rendszeresen követeik Magyarországtól, bontsa le a kerítést, de erre nincs joga az uniónak, nincs olyan rendelet, ami ezt megváltoztathatja.

Soros most egy olyan törvényt akar, amivel egy kisebbség ezt rákényszerítené az országra. Ennek ellenállunk, ehhez jogunk van, de Brüsszelnek nincs eszköze amivel ezt kikényszerítse, ezen akarnak most változtatni Soros fizetett bérencei.

Nem arról van szó hogy az unió pénzt akar adni a szegényebb tagállamoknak, hanem egy közös 30 éves hitelről van szó, közös helytállással. Ha egy ország bedől akkor a többi országnak kell fizetni az adósságát.

Magyarország az unió nélkül is fel tud venni pénzt, hitelképes Brüsszeltől függetlenül is

– fejtette ki a miniszterelnök.

Nem von el sem Magyarország sem Lengyelország támogatásokat a vétóval.

Orbán Viktor szerint a közösen felvett hitelből nem veszít az ország, minden fejlesztést meg tudunk valósítani. Tavasszal megindulnak Brüsszeltől függetlenül is a fejlesztési programok. Orbán Viktor kijelentette, nem boldog a nemrég felvett hitel miatt, de pénzügyi tartalék kellett az uniós politikai vitához. Ehhez az is kellett, hogy lejárt az ország egyik korábbi kölcsöne.

A miniszterelnök a járvánnyal szembeni védekezéssel kapcsolatban elmondta, 4440 új beteg van, 96 életet veszítettünk kel.

Orbán Viktor hangsúlyozta:

minden élet számít, senkit sem hagyunk egyedül. Ezért a miniszterelnök mindenkit arra kért, hogy tartsa be fegyelmezetten a szabályokat.

Közölte: még van több mint 13 ezer szabad ágy, és több mint 1600 lélegeztetőgéppel felszerelt ágy az egészségügyben.

A műsorvezető megkérdezte: miért van szükség arra, hogy a szociális és oktatási intézményekben tömeges tesztelés legyen. – Mert kérték – válaszolta a miniszterelnök. Mint mondta: ha a gyorsteszt pozitivitást mutat, az 90 százalékosan megbízható, ha viszont negatív az eredmény, az csak 50-60 százalékban. Megjegyezte:

az a tapasztalat, hogy mégis nyugodtabbnak és magabiztosabban érzik magukat az emberek, ha tesztelik őket, ezért érdemes ezt tömegesen elvégezni.

Hozzátette: 2000 egyetemista vesz majd részt ebben a tömeges tesztelésben.

Tizedik napja tartanak a kijárási korlátozások, a miniszterelnök szerint ennek már látszik a hatása. Az elmúlt két nap kedvező adatai alapján azonban még nem szabad reménykedni, ez még nem bizonyíték a fertőzés megállásra, nem vagyunk túl a nehezén, és az idősek élete továbbra is nagy veszélyben van. A családokon belül is oda kell erre figyelni, az ő érdekükben kell fegyelmezettnek maradni. A helyzet továbbra is nehéz, nem szabad délibábos illúziókat kergetni – vélekedett a kormányfő.

Az orosz oltóanyag mintája a magyar laboratóriumokban van, még ha az EU bizottság óva int is ettől. Orbán Viktor szerint ez is Soros műve, ez is Magyarország, a szabadkereskedelem ellen van.

Lekötöttünk 12 millió nyugat európai gyártótól származó vakcinát, amelyekre előleget fizettünk, megillet minket az elővásárlási jog, és ez a mennyiség elég lehet. Nem tudjuk, hogy ez mikor áll majd tömegesen rendelkezésre, a gyártók tavasz végére ígérik. Magyarország szerint a vakcina nem politikai kérdés, mert életeket kell megmenteni, ha más készít jó vakcinát, nekünk abból is biztosítani kell a mennyiséget. Majd a magyar emberek és laborok eldöntik, mikor, melyik vakcinából oltatják be magukat – mondta a miniszterelnök.

A nyugati vakcinákban magyar tudósok is közreműködnek, s mi nagyon is bízunk bennük,

de a felmérések szerint ha lehetne választani, akkor a magyar polgárok 30 százaléka hazai vakcinát választana.

Minden beérkezett vakcina átmegy egy magyar ellenőrzésen, amiéért felelősséget vállalnak a világhírű minőség ellenőrző gyógyszeripari laboratóriumaink – fejtette ki Orbán Viktor.

Magyar Nemzet

KAPCSOLÓDÓ: 

Soros György: Magyarország és Lengyelország ellen fel kell lépni